In cadrul partajului dupa divort fosta sotie a introdus la masa partajabila ca bunuri comune mai multe bunuri de uz gospodaresc achizitionate si aflate de 10-15 ani in gospodaria mamei mele , facturile de cumparare fiind emise pe numele meu .E vorba despre diverse bunuri gospodaresti mobile : motocoasa , motoferastrau , pompa stropit , moara , etc. Ne este vorba de automobil.
Se poate invoca posesia de buna credinta timp indelungat si netulburata , indiferent pe ce nume sunt facturile respective astfel incat bunurile sa fie excluse de la masa partajabila ? Partajul se judeca dupa vechiul cod civil
Va multumesc frumos !
Eu l-am lamurit ca a fost neclar daca acele lucruri sunt cumparate in timpul casatoriei sau nu.
Daca e casatorit de 8 ani sa zicem iar lucrurile sunt cumparate acum 10 ani atunci nu sunt bunuri comune deci nu ar avea nevoie sa "fenteze" pe nimeni.
Nu a specificat daca sunt sau nu cumparate in timpul casatoriei, doar ca sunt de vreo 10-15 ani.
Partaj
anadediu
in speta avem un divort pronuntat in urma unei casatorii de 2 ani. cei doi soti, anterior casatoriei au trait in concubinaj notoriu timp de aprox 10 ani. in ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj
ice21
Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)