avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj (divort ) bunuri mobile aflate in folosinta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj (divort ) bunuri mobile aflate in folosinta altei persoane

In cadrul partajului dupa divort fosta sotie a introdus la masa partajabila ca bunuri comune mai multe bunuri de uz gospodaresc achizitionate si aflate de 10-15 ani in gospodaria mamei mele , facturile de cumparare fiind emise pe numele meu .E vorba despre diverse bunuri gospodaresti mobile : motocoasa , motoferastrau , pompa stropit , moara , etc. Ne este vorba de automobil.
Se poate invoca posesia de buna credinta timp indelungat si netulburata , indiferent pe ce nume sunt facturile respective astfel incat bunurile sa fie excluse de la masa partajabila ? Partajul se judeca dupa vechiul cod civil
Va multumesc frumos !
Eu l-am lamurit ca a fost neclar daca acele lucruri sunt cumparate in timpul casatoriei sau nu.
Daca e casatorit de 8 ani sa zicem iar lucrurile sunt cumparate acum 10 ani atunci nu sunt bunuri comune deci nu ar avea nevoie sa "fenteze" pe nimeni.
Nu a specificat daca sunt sau nu cumparate in timpul casatoriei, doar ca sunt de vreo 10-15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj anadediu anadediu in speta avem un divort pronuntat in urma unei casatorii de 2 ani. cei doi soti, anterior casatoriei au trait in concubinaj notoriu timp de aprox 10 ani. in ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj ice21 ice21 Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani in cazul unui divort se impart bunurile? silicuta79 silicuta79 UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA ... (vezi toată discuția)