avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Taxa UCMR - ADA pentru TV in magazin
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Taxa UCMR - ADA pentru TV in magazin

Lucrez la o societate ce comercializeaza bauturi alcoolice, tigari si ceva snaks-uri. Societatea detine un televizor pe cablu ce e pornit in permanenta pe diferite posturi, dar nu la volum maxim sau cu scopul de a face petreceri. Cei de la ucmr solicita o taxa pentru drept de autor, motivand atragerea clientilor cu ajutorul televizorului. Tin sa mentionez ca acum vreo 10 ani localul era discoteca, dar acum nu mai este. Credeti ca este legala aceasta taxa?
Cel mai recent răspuns: Horatiu Coldea , Consultant de business 18:52, 10 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Muzica difuzata pe canalele tv difuzate in camere a fost compusa, interpretata si produsa de cineva. Acestia se numesc titulari de drepturi si, odata cu folosirea muncii lor, trebuie remunerati.
UPFR reprezinta producatorii, UCMR-ADA autorii iar CREDIDAM, artistii interpreti si executanti. Mai mult, avand in vedere ca difuzati opere audiovizuale, trebuie sa achitati remuneratii si catre UPFAR-ARGOA.

RaresPilat a scris:

Buna ziua, sunt proprietarul unei agropensiuni in Mărginimea Sibiului si tocmai am fost contactat de către un reprezentant upfr, pt. Licențierea distribuirii de muzica ambientala in incinta pensiunii! Menționez ca am 4 televizoare in cele 4 dormitoare pt. cazare si nu am alte surse de difuzare a muzicii sau alte programe in spațiile comune! Ma întreb in aceasta situație trebuie sa plătesc aceste sume care sunt destul de mari ( 250 lei/luna)?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)
Ucmr -ada sau upfr A. Ionut A. Ionut Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)
Autorizatie neexclusiva de la upfr veronica ciucanu veronica ciucanu Am o cofetarie si se asculta muzica ambientala de pe stick inregistrat de noi .Am autorizatie de la UCMR-ADA.Cei de la UPFR zic ca imi trebuie si de la ei ... (vezi toată discuția)