avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale o parere va rog legata de majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

o parere va rog legata de majorare capital social

Credeti ca Registrul Comertului ar putea refuza inscrierea majorarii de capital social daca s-a achitat mai mult decat suma datorata pentru majorare?

Este vorba de un SA la care se majoreaza capitalul social cu 500 actiuni (prin emitere de actiuni) in valoare de 50.000 Ron dar pentru ca actionarul care face plata o face in valuta si din strainatate atunci plateste mai mult astfel incat sa se acopere eventuale fluctuatii de curs si comisioane bancare (pentru stabilirea cursului de schimb aplicabil se ia in considerare data cand banii intra in cont).
Sumele existente in contul de rezerve altele decat cele legale nu se impoziteaza.
Se face o balanta din care sa reeasa circulatia banilor din contul de rezerve respectiv 1068 in 1073( cont capital social varsat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor !- majorare de capital- rodia rodia Am mare nevoie de ajutor in urmatorul caz: Daca o societate,micointreprindere care are asociat unic doreste sa isi majoreze capitalul social din contul ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social ksimona ksimona Am de realizat majorarea capitalului social la un S.R.L. care are ca asociati o persoana fizica si o persoana juridica de nationalitate italiana. Deci ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social sa mony mony O societate comerciala pe actiuni , vrea sa-si majoreze capitalul social prin atragere de capital de la o anumita persoana fizica ; cum se realizeaza concret ... (vezi toată discuția)