avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar / minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar / minori

Buna ziua,
Se poate divorta la notariat in cazul in care exista minori. Mentionez ca tatal este de acord ca minorii sa ramana in grija mamei, ne-am inteles asupra tuturor aspectelor (cheltuieli, vizite). In acest caz se mai face ancheta de la protectia copilului? Daca da este doar o formalitate? Mentionez ca mama si copiii trebuie sa plece din apartamentul unde am locuit (fiind al mamei sotului), cel mai probabil vom inchiria un ap. 2 camere
Spun din pacate ca rolul acestei anchete e altul. Poate in cazul dv. nu face diferenta, insa in alte cazuri ar ajuta sa nu fie o formalitate.
Spun din pacate pentru ca o formalitate e inutila si consumatoare de timp in cazul de fata...

Ancheta sociala trebuie sa aiba un scop exact, sa aiba anumite targheturi, sa urmareasca binele copiilor... nu sa fie o foaie necesara intr-un dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul la notar Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.375 din Noul Cod Civil:,,Divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Divort aryana2012 aryana2012 Buna ziua, Am un copil de 3 luni si as vrea sa stiu daca pot divorta fara a apela la tribunal. Mentionez ca sotul, tatal copilului, este alcoolic, cheltuie ... (vezi toată discuția)