Am scris deja catre ANPIS un mesaj, insa din cate am inteles, procesarea unui raspuns dureaza. Maine voi merge sa contest aceasta decizie la AJPIS. Voi merge si in instanta, daca e nevoie. Punand cap la cap legile, cred ca sunt total indreptatita s-o fac. Va multumesc si sper s-auzim de bine!
Buna ziua!
Revin cu aceeasi problema pe care sper s-o pot rezolva in conditii mai putin absurde decat s-au aratat pana acum.
Dupa ce am primit decizia de respingere a acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului, am mers in audienta la Directorul executiv al AJPIS din judetul meu, urmand sa depun oficial contestatia. Dupa ce mi-am expus povestea, dansul a confirmat ca sunt indreptatita sa primesc indemnizatia de CCC. La fel si ceilalti reprezentanti ai AJPIS-ului care proceseaza dosarele de CCC. Cu toate acestea, d-na jurist sustine ca programul meu de perfectionare nu a fost desfasurat in conditiile legii. Ce-o vrea sa spuna cu asta? Mi-a spus ca vrea hartie de la MEN, insa, odata cu descentralizarea invatamantului, scoala reprezentata de catre director este angajatorul meu si, prin urmare, isi da acordul ptr CFP ptr studii. O astfel de cerere e absurda. Ambasada Japoniei nu organizeaza concursuri ptr bursele de Teacher Training Program in afara cadrului legal. Exista, fara indoiala, acorduri bilaterale intre cele doua tari ptr cooperare stiintifica si de cercetare. Nu mai stiu cum sa-i justific legalitatea acestui program sponsorizat de Ministerul Educatiei japonez, popularizat la noi prin Ambasada si desfasurat la universitati de prestigiu din Japonia. Sa scriu la Ambasada Japoniei? La MEN?
In plus, Legea Educatiei nr. 1/2011 spune ca :
Art. 279. — Personalul didactic titular care din proprie inițiativă solicită să se specializeze/să continue studiile are dreptul la concediu fără plată. Durata totală a acestuia nu poate depăși 3 ani într-un interval de 7 ani. Aprobările în aceste situații sunt de competența unității școlare prin consiliul de administrație, dacă se face dovada activității respective.
Art. 304. —(4) Personalul didactic și de cercetare are dreptul de a publica studii, articole, volume sau opere de artă, de a candida la obținerea de granturi naționale și internaționale, fără restricții
ale libertății academic.
Va multumesc din nou ptr rabdare.