Conform codului Muncii, art 52, alin 2 pe care mi-am formulat cererea, in cazul in care se constata nevinovatia paratului, trebuie sa se plateasca toate drepturile de care angajatul nu a beneficiat pe perioada suspendarii contracului. Acum, cum gandesc eu, printre drepturile mele de care nu am beneficiat au fost atat cele 12 luni de salariu, cat si cele 21 zile de CO. Cum am spus, nu este o situatie clasica in care intr-un an salariatul ar beneficia de 11 luni salariu si 1 luna CO(cum motiveaza angajatorul), este vorba de drepturile de care eu am fost lipsit si nu am beneficiat pe perioada suspendarii contractului, iar in actele angajatorului nu au fost trecute si zilele de CO neefectuat, a fost trecut doar ca salariu.
Cum spunem si anterior, eu as fi avut posibilitatea ca in 2013 sa nu imi iau nici o zi de concediu, astfel angajatorul platindu-mi 12 luni salariu, iar in momentul in care am demisionat, angajatorul ar fi fost obligat sa imi plateasca cele 21 de zile de CO pe care eu nu le-am efectuat. Nu a tinut de persoana mea ca nu am putut sa beneficiez de cele 21 de zile de CO la care aveam dreptul
Nu prea ati inteles din raspunsurile primite. Nu contesta nimeni dreptul dvs, dar angajatorul a facut o greseala a achitat 12 salarii in loc de 11 salarii si zile de CO neefectuate.
Daca nu le-ati luat in 2013 , se acordau in 2014 si la finalul anului ati fi aparut cu 10 luni lucrate + Co 2013 + Co 2014.
Am inteles ceea ce ati vrut sa spuneti, dar in cazul de fata:
-eu mi-am dat demisia in 2014, (dupa ce am fost repus pe functia anterioara suspendarii), iar ei au obligatia sa imi plateasca CO neefectuat pana in momentul demisiei, corect?
-din cauza suspendarii eu nu am beneficiat de concediu pe 2013, din care eu puteam sa nu imi iau nici o zi de CO (daca nu aveam CIM suspendat) , automat ei avand obligatia ca in 2014, dupa demisie sa imi plateasca zilele de CO de pe 2013 (ei mentionand faptul ca daca as fi fost efectiv prezent la munca si nu mi-as fi luat nici o zi de concediu, atunci mi-ar fi platit aceste zile), corect?
Codul Muncii prevede ca, CO neeefectuat se compenseaza in bani la incetarea c.i.m. Asadar, dupa expirarea termenului de preaviz in cazul demisiei , c.i.m. inceteaza.
Prin urmare, dvs aveati dreptul la compensarea in bani a CO neefectuat aferent anului 2013 si pana la data incetarii c.i.m. din 2014.
Am spus mai sus, si-mi mentin parerea, ca este greseala angajatorului care sustine ca a platit 12 salarii si nu 11 salarii + compensare Co neefectuat in conditiile in care dvs ati incetat raportul de munca.
Am inteles, dar sa spunem, daca eu nu as fi avut CIM suspendat in 2013 si nu as fi luat in 2013 nici o zi de CO, la sfarsitul anului, angajatorul imi platea si inregistra 12 salarii, iar in ianuarie 2014 dupa ce imi dadeam demisia, ei erau obligati sa imi plateasca si acele zile de CO din 2013