avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aviz concediere \\"insuficienta profesionala\\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aviz concediere "insuficienta profesionala"

Lucrez de 21 ani in aceeasi institutie. In ultimii 4 ani nu mi s-a asigurat nici un curs de formare profesionala, angajatorul refuzandu-mi un curs solicitat in 2009 pe motiv de bugete reduse (cursul era in afara tarii).

Acum cateva luni, o data cu venirea unui sef nou, expat, acesta, la doar 3 luni de la instalare, mi-a facut o evaluare anuala scrisa cu calificativul "insuficienta profesionala" , comunicandu-mi in scris intentia de a pune capat contractului meu de munca incepand cu luna iulie 2014. Pe parcursul celor cateva luni in care am lucrat impreuna, nu mi s-a facut nici un raport de activitate in scris care sa denonte nemultumiri legate de rezultatele mele sau sa mi se ofere mijloace si instrumente de imbunatatire a acesteia.
Nu am semnat inca documentul de evaluare, dar dat fiind natura muncii mele (consultanta) motivele insuficientei invocate sunt atacabile gen: "in lucrarea X nu am anticipat o schimbare legislativa, informatiile sintetizate se reduc la cele aparute in presa etc).
Mentionez ca nu mi s-au pus la dispozitie cursuri de formare, instrumente suplimentare de lucru altele decat cele specifice muncii de birou (PC fix+ acces internet+ telefon fix), prin urmare motivele invocate sunt atacabile. Nu doresc sa ajung insa in instanta si as vrea sa negociez amiabil pastrarea postului (sansele unui alt post in institutie sunt aproape nule sau minime). Ce sfaturi imi puteti da in conditiile in care natura muncii mele, aceea de a redacta lucrari de consultanta este atat de usor interpretabila? In decusrul celor 21 de ni de cariera am cunoscut aproximativ 6 sefi expati si m-am adaptat de fiecare data cerintelor fiecaruia fara sa existe nici macar un incident de acest gen. Seful mi-a comunicat verbal ca doreste sa aduca pe postul meu o persoana pe care o cunoaste de multi ani.
Din Regulamentul acestui Forum ::

2.5. In cazul in care ajungi sa te lauzi singur cu talentul pe care il ai, te lauzi cu succesele obtinute in domeniul tau de activitate, iti postezi datele de contact fara a raspunde la intrebarea pusa de cel care a pornit discutia sau recomanzi insistent contactarea unui specialist (avocat, contabil, mediator, expert din orice domeniu), trebuie sa stii faptul ca forumul nu este locul elogiilor la adresa unor persoane, fie a celui care posteaza fie a altora. O astfel de atitudine poate atrage banarea temporara sau permanenta.



Multumesc pentru informarea facuta, insa nu m-am laudat cu absolut nimic si nici nu am recomandat petentului sa se adreseze unui anumit prestator de servicii.Evocarea unor situatii cu character general nu este asimilata elogiilor, laudelor si nici nu reprezinta asa ceva.
Asa cum v-a mai spus si colegul, nimeni nu va poate spune ce sanse reale aveti de a castiga un proces...
Ca un Manager HR va pot spune ca necorespunderea profesionala se analizeaza ca una obiectiva si de durata... Ca un jurist, va pot spune ca sanse de a castiga actiunea in istanta sunt..., mai mult curaj si succes.
Dvs. va trebui sa dovediti ca decizia angajatorului a fost una abuziva, cu atat mai mult ca aveti o vechime si pana la momentul de fata ati fost un salariat cu un calificativ relativ bun. Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Martie 2014
Zinaida Ciornii, Consultant resurse umane
Daca erati "un" jurist ati fi stiut faptul ca in litigiile de munca sarcina probei este rasturnata si revine angajatorului, iar nu angajatului. Apoi, ca "un" Manager HR, ( art.hot. "un" nu trebuie folosit in context) cred ca ar fi trebuit sa spuneti ca este foarte greu oricarui angajator sa probeze ca dupa 20 de ani pe acelasi post, timp in care salariatul respectiv nu a avut abateri si si-a indeplinit corect atributiile de serviciu, ar putea fi dat afara pentru "necorespundere profesionala". Faptul ca se dau citate din Codul Muncii nu il ajuta cu nimic pe solicitant, acesta dorind un sfat despre modul in care trebuie sa actioneze intr-o anumita situatie in care a fost pus.
Necorespunderea profesionala nu se analizeaza asa cum spuneti dvs. mai ales daca salariatul respectiv a indeplinit ani de zile aceiasi functie, iar in institutia respectiva nu s-a schimbat altceva decat conducerea si nimic altceva. Ce sfat poate primi acest salariat, care incurca noua conducere sau al carui post este vanat pentru altcineva agreat? Cu asta se confrunta solicitantul si la asta vrea raspuns....
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
ana-cer, moderator
@ Interventie moderator

1. Nu cred ca sunteti in masura sa faceti o analiza a unui utilizator daca este sau nu jurist. Procedura concedierii necorespunzatoare este bine stiuta de manager RU .

2. Nu cred ca sunteti cel mai in masura sa dati numai dvs sfaturi .

3. Interpretarea unei legi o poate face oricine , chiar daca nu are calitatea de jurist.
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
ana-cer, moderator

Alte discuții în legătură

Concediere necorespundere profesionala mirela onea mirela onea Buna ziua Va solicit ajutorul in cazul in care, ca reprezentant angajator, as dori sa concediez o persoana ptr. ca nu corespunde profesional locului de ... (vezi toată discuția)
Ref.concediere daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie intocmite pentru ca un salariat sa fie concediat pt. necorespundere profesionala. Exista in cadrul societatii un ... (vezi toată discuția)
Concedierea AAURICA AAURICA concedierea pentru necorespundere profesionala... \"pasii\"... (vezi toată discuția)