avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limita proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limita proprietate

Buna ziua,

Relatez urmatorul caz:

Doi vecini, cumnati fiind, detin fiecare dintre ei cate un teren intravilan plus constructiile aferente. La schimbarea gardului dintre cele doua proprietati, vecinul care s-a ocupat de acest lucru a depasit, cu rea credinta, hotarul cu 3 metri, intrand pe cealalta proprietate, in timp ce celalalt vecin se afla plecat in alta tara.
Cand vecinul pagubit a sesizat problema, a incercat sa rezolve amiabil insa celalalt nu vrea sa discute sub nici o forma.

Intrebarea este: Poate vecinul pagubit sa darame gardul si sa construiasca unul nou respectand hotarul celor doua proprietati fara sa mai apeleza la autoritati sau la instanta de judecata?
Ce sugerati sa se faca in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
Andr33agav, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:07, 21 Martie 2014
Respectivul teren il ingrijea sotia proprietarului, aceasta a avut incredere ca fratele sau va face gardul corect si va respecta limitele proprietatilor, cand s-a intors proprietarul pagubit si a masurat suprafata terenului sau a constat ca lipsesc 3 metri. Se va incerca notficarea vecinului si daca nu va intelege, tot la instanta se va ajunge din pacate.
Multumesc pentru raspuns!
Daca plecati cu ideea ca veti ajunge iar in instanta, nu mai faceti nicio notificare!! O notificare care sa aiba efecte trebuie facuta cu ceva efort.
Trebuie chemat la conciliere, trebuie rezervat un timp si o zi, trebuie amenintat cu civile si penale, dupa caz si situatie.
In cazul dv. nu pot identifica exact cum anume s-a intamplat, femeia aia nu a observat deplasarea hotarului? Sunt 3 metri, nu 30 de cm!!! E atat de mare terenul? Asa de intins?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul a construit o magazie din bca pe terenul meu. pot s-o dărâm fără proces? asdeass asdeass Buna ziua! Am cumparat in urma cu 3 ani un teren la tara imprejmuit cu gard.anul acesta am scos AC pentru anexa si gard (acesta a fost construit fara AC) si ... (vezi toată discuția)
Revendicare si granituire? oanaiasi oanaiasi Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema: Sunt proprietara unui teren de 500 mp (contract de vanzare-cumparare). La una din ... (vezi toată discuția)
Ce lege te obliga sa faci granituirea unui teren agricol? cand se face granituirea ? telecomanda telecomanda Un proprietar 4 ha teren agricol in extravilanul unei comune.Vecini legali si ei proprietari cu acte pe terenurile lor au dat in arenda terenurile unui ... (vezi toată discuția)