avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... responsabilizare - conform functiei din C.I.M. si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

responsabilizare - conform functiei din C.I.M. si C.O.R.?

Bun gasit, tuturor,
Intrebarea mea este: cum poate fi tras la raspundere un salariat al unui SRL, conform functiei ocupate, care figureaza in Contractul individual de munca si stabilita, desigur, conform C.O.R.?

Sau, reformuland, unde este stipulat cum si in ce limite raspunde ocupantul unui post, potrivit functiei detinute, incadrata conform Codului Ocupatiilor din Romania (de ex. director adjunct) ?

Sau responsabilizarea poate fi doar conform Fisei postului, ca anexa la C.I.M. ? Exista si acele "standarde ocupationale", aferente ANUMITOR functii doar si disponibile pe site-ul Ministeruli (mmssf), insa poate fi tras la raspundere cineva conform acestora?

va multumesc

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:32, 28 Aprilie 2009
Va multumesc mult pentu raspuns.
1. Functionarul economic are o fisa a postului cu atributii si resposabilitati mai restranse decat un director economic.
2. In Regulamentul intern al unitatii sunt cuprinse actele de indisciplina ce pot fi comise de salariat, indiferent de functia ocupata ocupata de acesta, precum si sanctiunile care se dau (cu respectarea procedurii prevazute in art.263-268 din Codul muncii).
3. Sanctiunea se aplica raportat la abaterea savarsita de salariat si cuprinsa in si sanctionata de Regulamentul intern.
4. Sper ca de data asta m-am facut mai bine inteles. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea disciplinara si patrimoniala a consilierului juridic rodica_post rodica_post Consiliul de Administratie a societatii constata ca in activitatea consilierului juridic din cadrul societatii, nu s-au realizat unele proceduri pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Temei legal? ovidana ovidana Un angajat a creat societatii un prejudiciu major in urma unui accident rutier produs din culpa exclusiva a acestuia, astfel autocamionul condus de catre ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala! razvandicu razvandicu As dori sa va cunosc parerea la urmatoarea problema!Ca sa existe raspundere patrimoniala a salariatului trebuie sa existe un prejudiciu real adus ... (vezi toată discuția)