avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, obtinere drepturi din chirii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, obtinere drepturi din chirii

Sunt despartit de sotie dar nu am facut inca partajul . Avem o casa inchiriata care s-a construit in timp ce eram casatorit dar in acte este trecuta doar fosta sotie . In acest moment fosta sotie profita de acest lucru si chiria o incaseaza doar ea , mie nu imi da nici un ban . Exista posibilitatea sa blochez acesti bani pana la terminarea partajului ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:43, 29 Martie 2014
Daca exista un contract de inchiriere prin care sa puteti face dovada ca sotia primeste chirie, puteti cere in partaj un drept de creanta asupra a 1/2 din suma incasata pe chirii.
Sau puteti face un aditional la contractul de inchiriere in care sa apara ambii proprietari cu obligatia chiriasului de a plati chiria pe din doua catre fiecare proprietar.

Pt sumele deja incasate exclusiv, faceti capat separat in cererea de partaj si solcitati cval a 1/2 din acestea. Este insa o cerere evaluabila in bani si trebuie timbrata la valoarea pretentiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi in imobil aflat in partaj mady13 mady13 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum cativa ani am divortat. In timpul casatoriei am achizitionat un apartament, acesta find pe numele ... (vezi toată discuția)
Partaj si chirie ghita ani ghita ani Am divorţat anul acesta şi aş vrea sa fac partajul dar fostul meu sot nu doreste lucrul acesta. Avem impreună o casă cu trei etaje construită în timpul ... (vezi toată discuția)
Lmpartire chirie imobil aflat in coproprietate Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am urmatoarea speta. Doua persoane (soti) detin in coproprietate un imobil pe care l-au inchiriat. Suma aferenta inchirierii este virata ... (vezi toată discuția)