avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie concediu de maternitate

Buna ziua, am inteles ca de la 1.4.2014 se va schimba modul de calcul pentru concediul de maternitate. Pana acum stiu ca se lua in calcul media veniturilor BRUTE pe ultimele 6 luni.
As dori sa mi spuneti cum se calculeaza venitul pe perioada concediului de maternitate in situatia in care eu il voi lua pe tot (cele 126 de zile) dupa ce voi naste( inainte voi avea o luna concediu de odihna).
Presupunand k salariul meu NET/lunar este 1424 lei ( BRUT 2000 LEI )pentru ultimele 12 luni dinainte de nastere,as vrea sa stiu exact care va fi suma primita in aproximativ cele 4 luni de concediu de maternitate(postnatale)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:16, 3 Februarie 2015
Asa este, link-ul la care faceti referire este din Republica Moldova.
ok, deci la noi tot asa se calculeaza , 85% din media salariilor brute pe ultimele 6 luni din care se scade cas. multumesc!
Buna ziua. Tichetele de masa se iau in calculul bazei de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate? Multumesc.
Valoarea tichetelor de masa acordate nu intra in calculul indemnizatiei de maternitate, deoarece aceasta nu a facut parte din baza de calcul a contributiei de 0,85% pentru concedii medicale si indemnizatii (platita de angajator pentru angajati).
In schimb, valoarea neta a tichetelor de masa va fi luata in calcul la indemnizatia de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu crestere copil Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua! As dori sa-mi spuneti daca pentru calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate se ia in considerare venitul brut realizat sau salariul de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal ioanaina ioanaina Buna ziua, 2 intrebari, va rog,: 1. sunt insarcinata in 6 luni, in luna decembrie urmeaza sa nasc, salariul brut este 3200 lei, primesc si bonuri de masa, as ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate? cristinaioana27 cristinaioana27 Buna ziua am o mica nelamurire cu privire la plata concediului de lauzie daca pe concediul medical scrie ca mi platit 85% din venitul salarial cum se face ca ... (vezi toată discuția)