Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt propietar doar am domiciliu acolo, nentionez ca propietar sunt parinti eu locuiesc cu ei. Va multumec anticipat.
Legea nr. 571/2003 prevede la art. 284 alin. 4 faptul că impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren nu se datorează de persoanele cu handicap grav sau accentuat .
Totodată, alin. 6 şi 7 al art. 284 din Codul fiscal (legea nr. 571/2003) stabileşte că scutirea de la plata impozitului pe clădiri şi teren se aplică doar clădirii folosite ca domiciliu şi doar terenului aferent clădirii utilizate ca domiciliu de persoanele cu handicap grav sau accentuat .
buna alina dinou , dar fara suparare unde scrie cuvantul propietar in articolele enuntate de tine mai sus eu vad doar cuvantul domiciliu care nu inseamna propietate ci locul unde ai adresa pe buletin si unde locuiesti
gi jane de ce tiai blocat sa nu ami primesti mesaje de la mine ,ca nu te mananc sau chiar esti un fricos, uite eu te rog sa-mi comunici legea sau articolu unde sa scrie ca o persoana cu handicap care nu e propietar nu poate sa ceara sa fie scutit de impozit pe casa sau terenu aferent casei