avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire impozit pe casa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire impozit pe casa

Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt propietar doar am domiciliu acolo, nentionez ca propietar sunt parinti eu locuiesc cu ei. Va multumec anticipat.
Din cate stiu se specifica ca acea persoane trebuie sa fie proprietar si sa aiba domiciliu la acel imobil pentru care cere scutirea.
buna alina , poti sa-mi zici si mie legea sau ce in ce articol se specifica ca trebuie sa fie proprietar
Legea nr. 571/2003 prevede la art. 284 alin. 4 faptul că impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren nu se datorează de persoanele cu handicap grav sau accentuat .

Totodată, alin. 6 şi 7 al art. 284 din Codul fiscal (legea nr. 571/2003) stabileşte că scutirea de la plata impozitului pe clădiri şi teren se aplică doar clădirii folosite ca domiciliu şi doar terenului aferent clădirii utilizate ca domiciliu de persoanele cu handicap grav sau accentuat .

buna alina dinou , dar fara suparare unde scrie cuvantul propietar in articolele enuntate de tine mai sus eu vad doar cuvantul domiciliu care nu inseamna propietate ci locul unde ai adresa pe buletin si unde locuiesti
gi jane de ce tiai blocat sa nu ami primesti mesaje de la mine ,ca nu te mananc sau chiar esti un fricos, uite eu te rog sa-mi comunici legea sau articolu unde sa scrie ca o persoana cu handicap care nu e propietar nu poate sa ceara sa fie scutit de impozit pe casa sau terenu aferent casei
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea impozitului pentru locuinta ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: Am o ruda care are un copil incadrat in gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat, are si ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)
Scutire la impozit persoana cu handicap negru daniel negru daniel Buna seara asi dori sa stiu daca pot sa fiu scutit de plata impozitului pe casa si teren, daca sunt persoana cu handicap gradu accentuat dar nu sunt propietar ... (vezi toată discuția)