Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt propietar doar am domiciliu acolo, nentionez ca propietar sunt parinti eu locuiesc cu ei. Va multumec anticipat.
Stiu ca nu ma mancati, dar constat ca nici cu slujbe nu va pot face sa pricepeti ca nu aveti cum logic.. sa fiti scutit de ceva ce nu datorati oricum.
Ca si cum as zice eu ca sunt scutita sa ii platesc taxele vecinului. Nu, nu sunt scutita, dar nici nu platesc pt ca nu e treaba mea, nu eu trebuie sa platesc, ci vecinul.
Vreti lege ?
CODUL FISCAL
Art 249
ART. 249 Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate o clădire situată în România datorează anual impozit pentru acea clădire, exceptând cazul în care în prezentul titlu se prevede diferit.
Mai departe, PROPRIETARUL care e incadrat in grad de handicap e scutit de acest impozit daca are domiciliul in acea casa, cf legii 448/2006 si tot codului fiscal.
Art 284 din codul fiscal
Facilităţi pentru persoane fizice
(4) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.
(6) Scutirea de la plata impozitului pe clădiri se aplică doar clădirii folosite ca domiciliu de persoanele fizice prevăzute la alin. (1), (2), (3) sau (4).
(7) Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplică terenului aferent clădirii utilizate de persoanele fizice prevăzute la alin. (1) lit. b), alin. (2) şi alin. (4).
ART. 26 din legea 448/2006
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
Inca o data va zic, ca sa fiti " scutit" trebuie sa " datorati" impozit. Ca sa datorati impozit, trebuie sa fiti " proprietar". Ca sa fiti proprietar, trebuie ca parintii sa va vanda sau doneze casa.
Spuneti-mi c-ati priceput :worthy:
Mai departe, PROPRIETARUL care e incadrat in grad de handicap e scutit de acest impozit daca are domiciliul in acea casa, cf legii 448/2006 si tot codului fiscal.
buna gjane oare in ce lege scrie exact cuvant cu cuvant ce ai scris mai sus :O ca eu m-am gasit asa ceva in legea 448
ART. 26 din legea 448/2006
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
asta e adavarat ce scrie in legea 448 dar unde vezi tu ca scrie propietarul care e incadrat in grad de handicap e scutit de impozit.
Si inca ceva tu nu intelegi ca eu o vreme am fost scutit de acet impozit fara sa fiu propietar pana legea sa schimbat si scria in ea cuvantu propietar dar acuma vad ca sa schimbat iar si nu mai scrie cuvantu propietar si de acea ceram o parere la cineva care cunoaste legea
[Editat: aveti grija la exprimare. Multumesc anticipat pentru intelegere]
Am scris unde.. dar nu stiu unde e problema mai mare la ochi sau..?
CODUL FISCAL Legea 571/2003, citat si de Alina mai sus
Art 249
(1) Orice persoană care are în proprietate o clădire situată în România datorează anual impozit pentru acea clădire, exceptând cazul în care în prezentul titlu se prevede diferit.
E bine c-ati fost scutit.. ei bine, nu mai sunteti ! :rofl: