avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 5 zile libere pt nastere numai pt tatici?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

5 zile libere pt nastere numai pt tatici?

Cf Codului muncii 'salariatii' au dreptul la 5 zile libere platite pentru nasterea copilului. Sunt mamica si in continuarea concediului maternal as vrea sa iau si eu aceste 5 zile libere si apoi sa revin la servici. Insa, surpriza, mi s-a spus ca de aceste 5 zile libere nu beneficiaza numai taticii pentru ca ele trebuie luate in termen de 4 saptamani de la producerea evenimentului. Asta nu e discriminare???
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:25, 29 Aprilie 2009
Zilele libere platite sunt "concediu". Codul muncii le si incadreaza la "Concediul de odihnă anual şi alte concedii ale salariaţilor".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cate zile libere platite beneficiaza taticii la nasterea copilului? orora orora Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de cate zile libere platite beneficiaza taticii la nasterea copilului. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Concediu paternal in caz ca mama nu e incadrata in munca hacman hacman Buna ziua :mothersday: M-a rugat o viitoare mamica, cu domiciliul in comuna Dalga, mama a unui baietel si a unei fetite, sa va pun o intrebare. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Plata zile libere la nasterea unui copil mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! avem un angajat care a devenit tata in luna aprilie anul current si care abia acum solicita plata celor 5 zile lucratoare acordate prin ROI la ... (vezi toată discuția)