avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit de nevoi personale

Buna ziua,
As dori sa va intreb care este perioada maxima de neplata a ratelor care face ca intreaga obligatie de plata sa devina exigibila anticipat?
Am un credit de nevoi personale fara nici un fel de giranti sau garantii, contractat in anul 2007. Acum am o intarziere la plata de aproximativ 80 de zile. am discutat telefonic cu un reprezentant al bancii pentru a gasi o solutie sa revin la zi cu restanta si mi-a comunicat ca singura solutie este sa platesc restanta.:(. Acum am primit o somatie de la banca, conform careia daca nu platesc de urgenta toata restanta, creditul va deveni exigibil anticipat, urmand sa fiu executat silit pentru recuperarea intregii sume. Poate banca sa ma execute silit in conditiile acestea? Eu platesc in continuare ratele, dar nu reusesc sa ajung la zi cu restanta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SorinM1976 , utilizator 13:53, 2 Mai 2014
Am inteles.
Va multumesc.
Din experienta proprie (executata silit) banca va poate popri si salariul si vinde si apartamentul, daca nu ati facut contestatie la executare, la primul act de executare silita faceti contestatie la executare si contestati titlul executoriu(contractul de credit), acum cat nu este cesionat catre o firma de recuperatori. Contestati titlul executoriu - contract de credit si invocati nulitatea lui pe clauze abuzive, daca verificati netul gasiti o gramada de spete si procese castigati de clienti in instanta. La momentul acela toate contractele de credit contineau clauze abuzive, dobanda, comidion de risc, comision de acordare, bani care au fost platiti de dvs in plus iar banca fiind obligata sa elimine din contract clauzele abuzive, sa va returneze banii platiti in plus de catre dvs, plus dobanda legala la zi.
NU asteptati si nu lasati timpul sa treaca. Inainte sa declare creditul exigibil banca trebuie sa si dovedeasca ca este o creanta creta lichida si exigibila, contractul de credit fiind plin de clauze abuzive, nu poate fi declarat exigibil.

Este doar o parere mai intrebati, verificati si nu lasati timpul sa treaca
.Toti banii platiti in plus de dvs trebuie returnati sau compensati din datorie, contractul trebuie modificat si pot fi obligati de instanta sa va ofere un nou grafic de rambursare.
Numai bine,
Bafta
Va multumesc frumos pentru mesaj si imi cer scuze pentru intarziere.
Am constatat ca acele clauze se regasesc si in contractul meu, dar nestiind nici un avocat din Timisoara specializat pe aceste probleme, am contactat unul din Bucuresti si acum astept un raspuns.
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale negarantat Marius0123 Marius0123 Buna ziua Sotia mea a contractat un credit de nevoi personale fara garantii acum un an, pe contractul de credit stiu ca m-au pus sa semnez de \\"luare la ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil- contract de credit fara garantie imobiliara catapa catapa Buna ziua, Vin rugamintea daca se poate sa primesc un raspuns cat mai curand posibil. Am contractat un credit in urma cu 4 ani si am garantat cu ... (vezi toată discuția)
Declarare exigibila a creditului- clauza abuziva dumitru2000 dumitru2000 1.) In contractul de credit initial se prevede ca daca se inregistreaza restante sanctiunea consta in majorarea dobanzii 2) Ulterior, prin act aditional se ... (vezi toată discuția)