avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Model de cerere catre asociatie pentru restituirea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Model de cerere catre asociatie pentru restituirea unei sume nedatorate

buna ziua, as vrea si eu daca se poate un model de cerere pentru restituirea unei sume nedatorate, respectiv cheltuieli de judecata luate anterior obtinerii unei sentinte judecatoresti.tin sa mentionez ca am un proces cu asociatia, la primul termen era platita toata datoria, iar la al doilea termen cand i s-a cerut reclamantei sa depuna o precizare si lista aceeaprin care se dovedeste ca datoria a fost achitata, avocatul reclamantei nu s-a prezentat si s-a suspendat procesul. tin sa mentionez ca si daca s-ar fi prezentat la al doilea termen ar fi pierdut procesul reclamanta, deoarece datoria a fost achitata, si nu s-a facut dovada punerii in intarziere a mea ca parat.am mers la asociatie si doamna adiministrator mi l-a pus fata in fata pe avocatul asociatiei care mi-a zis clar, ca suma aceea nu mi se restituie si ca in caz ca am de gand sa ii actionez in instanta, costurile pentru un nou proces, vor fi afisate tot pe lista de plata a intretinerii anterior pronuntarii sentintei. cu respect, va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
ralucageorgiana21, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 19:31, 2 Aprilie 2014
Daca sentinta a ramas definitiva si in ea nu se prevede plata cheltuielilor de judecata Asociatia nu are dreptate.

Ca parere personala va sugerez sa ajungeti la o intelegere cu Asociatia in sensul de a plati doar o parte din onorariul avocatului fiindca o parte din vina va apartine deoarece aveati restante.

In privinta procesului avocatul are dreptate, costa, si s-ar putea sa castigati procesul dar sa pierdeti la bani.

Chiar aici pe forum a fost prezentat un caz in care instanta a impus restantierului plata unei parti din onorariul avocatului Asociatiei desi Asociatia a fost de vina fiindca a cerut sume necuvenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa expertiza nicu_is nicu_is buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata dan61 dan61 Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca s-a dat sentinta definitiva in favoarea asociatiei,inclusiv cheltuielile de judecata,acestea le distribui restantierului ... (vezi toată discuția)
Plata avocat manuaxx manuaxx Am avut o datorie de 4000 de lei la intretinere si am achitat complet suma inainte de primul termen al procesului. Urmatoarea lunadupa achitarea datorii pe ... (vezi toată discuția)