As dori sa stiu daca se poate face ceva in cazul meu, care este urmatorul:
- Am angajat o firma de constructii pentru a realiza ceva lucrari de amenajare interioara
- Am facut un contract de mana (pentru ca, chipurile nu aveau printat la ei niciunul tipizat) semnat de mine si de administratorul firmei de constructii, in care am mentionat obiectul lucrarii (montaj scafe rigips conform proiectului - proiect care nu e atasat nicaieri), avansul (50%) pe care urma sa il achit si restul de plata.
- Le-am achitat avansul de 1000 ron pe loc
- Ziua imediat urmatoare au venti la lucru; au continuat sa vina si urmatoarele 2 zile, timp in care mi-au mai tot cerut bani si le-am dat in inca 730 ron ramanand un rest de plata de doar 270 ron
- Dupa aceste 3 zile, nu au mai venit deloc… am sunat in fiecare zi, peste 15 apeluri pe zi, si nimic… au raspuns din cand in cand, cerandu-si “mii de scuze” si promitand ca ziua care vine o sa fie prezenti la lucru. Insa nici vorba… si uite asa au trecut deja 3 saptamani de cand casa mea este cu fundul in sus, si ei ma tot amagesc la telefon ca vin de pe o zi pe alta, bineinteles neonorand niciodata promisiunea.
As dori sa stiu daca pot rezolva ceva pe cale legala, in sensul sa intentez un proces impotriva lor… Am vreo sansa sa am castig de cauza?
Contractul din pacate nu mentioneaza niciun termen de livrare, iar scopul lui - montaj scafe rigips - este destul de vag.. ei au facut montajul aproape complet, dar mai este partea electrica de facut, este partea de gletuire, partea de varuire a intregii incaperi, lucruri care inca nu s-au realizat.
Nu stiu ce sa fac sa ii fortez sa vina, asa ca daca puteti sa ma indrumati sau sa imi dati un sfat, as fi recunoscator.
Cred ca este vorba de o inselaciune. Formulati o plangere penala la politie pentru inselaciune. Nu au nici o firma , daca ar fi avut ar fi incheiat un contract cu stampila, s-ar fi eliberat factura . Trebuia sa va dati seama inca de la inceput cand s-a invocat faptul ca nu au contract tipizat .
Multumesc pentru raspuns! Firma au, deoarece in acel proces verbal au trecut datele firmei (Nr inregistrare si CUI), si le-am verificat si par sa fie corecte... Am mers la Politie si am depus o plangere exact pentru inselaciune, mi-au acceptat-o si mi-au dat numar de ordine, insa au spus ca ei nu pot face mare lucru in privinta asta si ca ar trebui sa merg la judecatorie si sa depun o plangere civila (au spus ca nu este penala).