am condus in urma cu 2 saptamani o masina cu numerele altei masini ale unui prieten,ca sa intelegeti mai bine,masina mea nu avea asigurare si am decis sa ii pun numerele masinii prietenului meu fiind aceasi marca si aceiasi culoare am crezut ca fac si eu ceva si am facuto lata..ma prins politia si mia luat permisul si numerele de pe masina fiind numerele prietenului meu,mentionez ca ambele masini erau in regula nu furate etc..va cer ajutorul pentru ca domnii politisti nu am vrut sami explicce cat dureaza,ce patesc,cum imi iau permisu inapoi,mai mentionez ca nu am mai facut nici o fapta niciodata si am cazierul curat..va multumesc
Codul Rutier prevede:
Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se retine în urmatoarele cazuri:
a) la cumularea a cel putin 15 puncte de penalizare;
b) când titularul acestuia a savârsit una dintre infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1), art.90 alin.(1) si art.92 alin.(3) si (5);
c) la savârsirea uneia dintre contraventiile prevazute la art.100 alin.(3), art.101 alin.(3), art.102 alin.(3) si art. 115 alin.(1);
d) când titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie;
e) când prezinta modificari, stersaturi sau adaugari, este deteriorat ori se afla în mod nejustificat asupra altei persoane;
f) când perioada de valabilitate a expirat.
(2) La retinerea permisului de conducere, în cazurile prevazute la alin.(1), titularului acestuia i se elibereaza o dovada înlocuitoare cu sau fara drept de circulatie. (3) În situatiile prevazute la alin.(1) lit.b) si art.102 alin.(3), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza fara drept de circulatie.
Este posibil ca suspendarea permisului sa fie facuta pentru o perioada de 3 luni ... mergeti si intrebati la Politia Rutiera sa vedeti ce spun acestia.
pe dovada nu scrie termenul pana cand e luat,doar k e luat si direct fara drept de circulatie.am inteles ca atunci cand se rezolva toata problema,trebuie sa dau o reexaminare si mil da sau nu mai dau reexaminare si mai stau o luna pe bara si mil da,nu stiu sigur,stie cineva sigur??
Da, trebuie sa sustineti acea reexaminare .. astfel, Codul rutier discpune ca:
Art.106. - (1) În cazurile prevazute la art.100 alin.(3), art.101 alin.(3), art.102 alin.(3) si art.107 conducatorul de autovehicul sau tramvai trebuie sa se prezinte, obligatoriu, conform convocarii, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie.
(2) În cazul nepromovarii testului de cunoastere a regulilor de circulatie, perioada de suspendare se prelungeste pâna la promovarea testului.
Permis auto
florin882012
buna seara,
daca am circulat cu numere false si m-a prins politia mii le-a ridicat, si numerele si carnetu de conducere in schimb nu mi-a dat nici-un proces ... (vezi toată discuția)