avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM fortat

Buna seara ,
Am si eu o problema : este posibil sa se prezinte intr-o unitate in data de 30 apr 2009 , adica astazi ,seful direct pentru a efectua o "predare-primire" de chei , stampile , etc in lipsa primirii salariatului a unei decizii de incetare a CIM pe motivul demisiei din functie ( demisie scrisa fortat ) ,nu din unitate , si pe faptul ca conform unei adrese trimise de Resurse Umane si neprimite de salariat se inceteaza CIM cu data de 2 mai 2009 - 2 mai fiind sambata ,cu precizarea ca decizia este in mapa presedintelui si urmeaza sa fie semnata marti si ulterior trimisa ?
Rog un raspuns .
Multumesc.
1. Nu e nici demisie (ca nu se face cerere si nu se aproba - art.79 din Codul muncii) si nici cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
2. Solutia, daca nu v-ati inteles cu angajatorul, ar fi sa asteptati sa vi se comunice Decizia de incetare a CIM si s-o atacati in instanta. Pana atunci sa va prezentati la serviciu pentru a nu avea motive sa va concedieze disciplinar.
3. Ar mai fi de observat ca in cererea dvs. nu se precizeaza ca solicitati incetarea raporturilor de munca. Se solicita numai demisia din functia de director al unitatii. Deci puteti sa contestati si faptul ca dvs. nu ati solicitat incetarea CIM.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Dar in data de 30.04 a venit la unitate seful meu direct sa fac predare - primire ,nu am facut acest lucru , mai exact nu am semnat eu nimic , mi-a fost laut telefonul de serviciu si cheile si mi s-a spus ca nu mai are rost sa vin din data de 4 mai , conform unei adrese primite de la resurse Umane in care este precizat faptul ca incepand cu 2 mai 2009 imi inceteaza CIM si ca decizia de incetare a acestuia este pe masa presedintelui urmand ca acesta sa o semneze marti si apoi sa ajunga si la mine . La mentionarea faptului ca eu voi merge luni la serviciu mi s-a spus ca nu mai am ce cauta acolo .
Multumesc.
Dupa cum am spus mai sus, decizia de incetare in cazul demisiei sau incetarii cu acordul partilor produce efecte de la data expirarii preavizului, sau de la data convenita de parti ( cum e cazul dvs). nu ramane decat sa urmati sfatul nostru, de a astepta comunicarea deciziei de incetare.
Buna ziua,
Azi m-am prezentat la serviciu la ora 9,00 , a venit si din partea conducerii de la Timisoara un domn director , eu am solicitat decizia de incetare a CIM pe care nu am primit-o inca . Mi-a garantat ca CIM a luat sfarsit , voi primi si decizia. Am plecat , am fost sunata mai tarziu sa ma duc sa primesc o copie a deciziei , urmand ca maine sau poimaine sa primesc si decizia in original . In decizie este stipulat :desfacerea CIM cu data de 2 mai 2009 cu art.79 (1) Codul Muncii .
Acest lucru a avut loc dupa un preaviz de 39 zile ,demisia mea din functie - fara completarea incetarea activitatii - in cerere - fiind cu data de 24 martie 2009 .
In acest caz trebuie sa astept decizia in original si sa ma adresez instantei ?
Multumesc.
Ati primit o copie a deciziei de incetare a c.i.m. ? Ati semnat cumva de primire?

Alte discuții în legătură

Decizie incetare contract de munca vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu Buna ziua!Ce se intampla daca angajatorul nu doreste sa-mi elibereze decizia de incetare a cm? Demisia am trimis-o prin fax si am si martori.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Concediere victor2302 victor2302 Salut, Sunt salariat la o firma de retail din bucuresti, pe o functie de conducere (sef departament). Acum o luna am avut un conflict cu directorul ... (vezi toată discuția)
Demisia si concediul medical ginablonduta ginablonduta am semnat o demisie cu acordul partilor pe data de 02.03.2009 dar incetarea contractului de munca incepe cu data de 01.04.2009.mentionez ca am fost fortata sa ... (vezi toată discuția)