avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie de extindere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie de extindere

Buna ziua

Am si eu un teren de 150 mp si am CUT de 0.83 si POT 40% pot sa imi obtin autorizatie de extindere a unei cladiri p+1 cu suprafata la sol construita de 39 mp .Vreau ca noua constructie extinsa sa aiba 60 mp
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 23:52, 20 Aprilie 2014
Extinderea unei constructii presupune o procedura destul de complicata.
Procedura este asemanatoare cu cea care trebuie urmata in cazul constructiei unei cladiri noi.
Este indicat sa nu trasati dupa ureche viitorul proiect, ci sa mergeti la Primarie, la biroul de Urbanism, inainte sa demarati procedura si sa solicitati Certificatul de Urbanism in care vi se ofera toate informatiile necesare. Astfel nu riscati sa faceti o constructie ilegala si sa aveti mari probleme in momentul in care veti dori sa vindeti locuinta sau cand aceasta va fi lasata mostenire. Pentru obtinerea autorizatiei de extindere este nevoie sa intocmiti un dosar in baza caruia se va elibera documentul.
In plus, este important sa nu va puteti apuca de constructie fara sa realizati un proiect cu sprijinul unui specialist. Atat in cazul extinderii pe verticala, cat si pe orizontala este nevoie sa ganditi o structura solida, care sa aiba autonomie si care sa nu afecteze structura de rezistenta a imobilului deja existent. Construirea unui nou corp de casa va va ajuta sa sporiti spatiul deja existent cu o cheltuiala mult mai mica decat ar presupune constructia unei noi case sau cumpararea unui apartament si, in acelasi timp, va ajuta sa asigurati intimitate celor care vor locui in noile camere.


Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Pentru terenul dv cu o constructie existenta, va puteti extinde pana la o suprafata a parterului de 60mp(150mp x 40%), si un etaj de maxim 64,5 mp(150mp x 0.83=124,5mp).
Este obligatoriu sa obtineti in primul rand un Certificat de Urbanism, pentru a vi se comunica si alte constrangeri(retrageri) fata de limitele terenului, care este mic!!!
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata imobil svisarinescu svisarinescu Buna ziua . Am o firma care inchiriaza o parte din cladiri si teren unei alte societati pentru sediu social. Cladirea pe care o inchiriez are o suprafata la ... (vezi toată discuția)
Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie ionutz_4you ionutz_4you Salut am si eu o problema la care caut un raspuns. Parintii mei au o casa pe un teren de 240 mp in Bucuresti, in spatele casei au un loc liber de 75mp, la care ... (vezi toată discuția)