avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este baza legala pentru cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este baza legala pentru cumul de functii

As dori sa stiu care este baza legala pentru a ocupa la cumul, prin concurs, inca o jumatate de norma de informatician pe langa cea de profesor (de informatica).

Conform codului muncii inteleg ca am dreptul, insa nu imi dau seama in ce conditii (unii spun ca pentru doar 10 luni pe an, altii 6 luni, altii ca nu sunt/sunt alte probleme deoarece se leaga de contractul colectiv de munca.

Este important sa stiu exact care sunt relatiile de munca, care este timpul efectiv de lucru pe saptamana/luna/an, daca angajatorul poate face un contract de munca individualizat (pentru cumul).Din Codul muncii chiar varianta republicata imi este foarte greu sa-mi dau seama de aceste lucruri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 6 Iulie 2016
1. Eu nu am auzit pana acum de o asemenea incompatibilitate.

2. Intrebati si la Ministerul Educatiei.
Nu exista asa ceva in legislatie.

Legea specială, respectiv Legea nr. 1/2011 nu cuprinde nicio reglementare în acest sens. Prin urmare, se aplică prevederile legii generale, Codul Muncii, care prevede posibilitate de a cumula mai multe funcții la același angajator sau la angajatori diferiți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de lucru legal la stat cioncamihaela cioncamihaela daca lucrez la stat si nu au personal suficient pot sa mai primesc o jumatate de norma?mentionez ca am program de 7 ore (vezi toată discuția)
Contracte individuale de munca pe perioada nedeterminata malenadiva malenadiva Bună ziua vă rog să mă ajutați în vederea înțelegerii cadrului legislativ privitor la următoarea situație. Sunt angajată ca profesor pentru ... (vezi toată discuția)
Medic doua norme sch sch Va rog, permite legislatia muncii ca un medic sa lucreze doua norme intregi, respectiv 7 ore la un Spital de stat si apoi 8 ore la Policlinica particulara , ... (vezi toată discuția)