avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum fac rost de un certificat de deces???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum fac rost de un certificat de deces???

BUNA DIMINEATA! am o mare nelamurire:

tatal meu a cumparat prin cesiune, drepturile la despagubiri ANRP de la un batranel care a si decedat acum 2 ani.
Primaria ne cere sa reintregim dosarul si solicita sa depunem o declaratie din partea batranelului, pe propria lui raspundere din care sa reiasa ca el ca cedent nu a primit niciodata despagubiri de la statul roman, pt imobilul confiscat...
Primaria nu stie ca cedentul a murit iar noi nu stim ca batranelul sa aiba mostenitori.

ce avem de facut? cum facem cu declaratia pe proprie raspundere din partea batranelului?
m-am gandit sa fac rost de duplicatul certificatului lui de deces-sa cer sa mi se elibereze. avem noi calitatea sa cerem duplicat dupa certificatul de deces al batranului? sa putem demonstra primariei ca e decedat?!

va multumesc:vishenka:
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:06, 29 Aprilie 2014
Daca nu sunteti ruda a defunctului ,nu detineti calitatea sa solicitati serviciul de stare civila anularea vechiului certificat si eliberararea unui nou certificat de deces al acestuia
Puteti obtine dovada ca persoana este decedata de la serviciul de evidenta populatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat titlu de proprietate anapopescu23 anapopescu23 Dorim sa deschidem masa succesorala. Eu si sora mea suntem singurele mostenitoare ale tatei. Am obtinut anexa 24 de la primarie, insa ne lipseste un titlu de ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare succesiune maria dinca maria dinca Buna seara. Se poate da declaratie de acceptare a succesiunii la notar in baza unei copii legalizate dupa certificatul de deces? Multumesc (vezi toată discuția)
Care este procedura obținerii unui duplicat după titlul de ... Alghe Alghe Care este procedura obținerii unui duplicat după titlul de proprietate pentru deschiderea succesiunii? Menționez faptul că titlul de proprietate a fost ... (vezi toată discuția)