avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie, stagiu insuficient de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie, stagiu insuficient de cotizare

Sunt nascuta in 25.11.1950 si am un stagiu de cotizare de doar 8.5 ani, exista vreo posibilitate de a primi pensie?conform hotărârii Curţii Constituţionale nr. 680/2012, exista posibilitate de a primi o astfel de pensie, mentionez ca sunt bolnava cu inima; va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:52, 6 Mai 2014
1. Pentru o femeie nascuta in noiembrie 1950 varsta standard de pensionare este de 58 de ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare este de 27 de ani si 2 lni iar stagiul minim de cotizare este de 12 ani si 2 luni.

2. Pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta trebuie sa indepliniti, cumulativ, varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? anla2 anla2 Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare pentru cineva apropiat cu urmatoarele date: Barbat- nascut ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata Gabriella2013 Gabriella2013 Buna ziua, Va rod sa-mi spuneti daca, matusa mea care este nascuta in anul 1950, noiembrie, cu 8 ani vechime, poate beneficia de pensie anticipata, sau alt ... (vezi toată discuția)
Important: pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate laur1979 laur1979 in legatura cu articolul de mai jos sant in aceeasi situatie ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez pentru a rezolva si eu cu pensia de boala? Decizia ... (vezi toată discuția)