avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... c.f.- posesie faptica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

c.f.- posesie faptica

buna ziua. va rog sa ma lamuriti ce inseamna in c.f. posesie faptica de la localizare a unui teren intravilan, si cum as putea sa intru in proprietate daca-l folosesc de 18 ani (fapt dovedit doar cu martori)?,
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:39, 4 Mai 2009
Problema este ca ceea ce ati scris mai sus, "omunitatea orasului liber regal arad" ma face sa cred ca terenul este proprietate publica. Daca este asa, atunci nu puteti uzucapa terenul respectiv deoarece bunurile proprietate publica sunt imprescriptibile (atat extinctiv cat si achizitiv). Parerea mea este ca ar trebui sa clarificati la OCPI statutul juridic al acelui teren, ca sa vedeti daca puteti invoca uzucapiunea sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren folosit abuziv ContSters287867 ContSters287867 Buna dimineata. Un teren este inscris in C.F. dar nefolosit de proprietar (in viata) din cauza distantei mari si a virstei. Un vecin foloseste acest teren de ... (vezi toată discuția)
Teren agricol fara act de proprietate varsanufie varsanufie Detin un teren agricol in suprafata de 0.42 ha, mostenit de la bunici. Terenul a fost achizitionat de bunici de la o persoana care acum este moarta si nu are ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani rasvan20 rasvan20 Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a ... (vezi toată discuția)