astazi 15 mai 2014 in jurul orei10 , pe cand il asteptam pe amicul meu(martor) sa intre intr-un magazin, fiind parcat pe marginea partii carosabile cu usa usor deschisa pentru a intra aerul in masina, pe aceeasi directie de mers venea o tanara cu bicicleta. Aceasta neobservand usa deschisa a lovit-o, necazand de pe bicicleta dar julinduse putin la nivelul fetei. Intreband-o dak a patit ceva aceasta a zis ca nu si si-a continuat drumul spre casa. nedandu-mi seama de gravitatea incidentului am plecat si eu. Ulterior, in jurul orei 15 tanara s-a prezentat la spital cerand internare, iar politia s-a sesizat si m-am chemat pentru investigatii. S-au facut masuratori,am fost chemat la sediu, de unde s-a trimis dosarul spre inceperea urmaririi penale. Veau sa stiu ce pedeapsa pot lua pentru 5 zile de spitalizare?
Daca nu ati deschis in acel moment cand a trecut pe langa Dvs, si era deja semideschis, trebuia sa vada acest lucru si victima. Cf legii se spune ca in mimentul trecerii pe langa o masina stationata trebuie sa pastrezi o distanta laterala suficienta. Daca nu a respectat aceasta obligatie poate avea o culpa comuna, poate si mai mult.
In urma noi legi cu siguranta cazul va fi clasat cu NUP. Si atunci de ce sa mai dati bani?
Daca va simtiti vinovat trimiteti la asiguratorul Dvs de raspundere civila.