avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Secretul din sticla de coca-cola
Discuție deschisă în Cultură generală

Secretul din sticla de coca-cola

Iubitorii de coca-cola trebuie sa citeasca neaparat ce scrie in articolul de mai jos.
[ link extern ]
Iata ce scrie in fisa toxicologica a acidului fosforic (unul din componente), citez: ".... Sub actiunea caldurii, incepand de la 160 de grade C, acidul fosforic pierde apa si se transforma in acizi polifosforici. La peste 200 grade C, acizii polifosforici formati sunt foarte agresivi: toate materialele, inclusiv cele refractare, majoritatea emailurilor sunt repede atacate. Acidul fosforic se pastreaza in vase de sticla sau in recipiente captusite cu la interior cu cauciuc. Concentratia maxim admisa este de 1,5 mg/ mc aer, iar concentratia medie este de 0,5 mg/ mc aer. In conditii normale (!?), din cauza tensiunii de vapori scazute, riscul de iritare a cailor respiratorii este minim. Acut, acidul fosforic exercita o actiune inflamatorie asupra pielii. Cronic, nu au fost semnalate cazuri de intoxicatie. Recomandari medicale: nu vor fi admise sa lucreze cu acid fosforic persoanele cu dermite eczemice......"
Cateva utilizari in gospodarie ale vestitei coca-cola le gasiti aici: [ link extern ] /
Mai sunteti interesati de sticla de coca-cola ?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 10:16, 24 Mai 2014
Acidul cianuric sau 1,3,5-triazin-2,4,6-triol este un compus chimic cu formula (CNOH) 3.
La fel ca multe produse chimice industrial utile, acesta triazină are multe sinonime.
Acidul cianuric(cristale albe, solide, inodore) este folosi ca precursor sau o componentă pentru înălbitori, dezinfectanți și erbicide.

Acidul cianhidric este un lichid incolor, gălbui, inflamabil, cu o solubilitate bună în apă, cu un miros neplăcut de migdale amare, extrem de toxic.
Mirosul asemănător cu cel de migdale se explică prin faptul că semințele de migdale conțin un glicozid cianogen, care sub acțiunea enzimei hidroxilnitrilază se descompune în glucoză și acid cianhidric.
În combinație cu potasiul formează sarea cianură de potasiu, care este utilizată la obținerea aurului.
A fost folosit în timpul Germaniei naziste în lagărele de exterminare sub denumirea comercială de Zyklon B.
Acidul cianhidric este trecut în lista armelor chimice (gaz de luptă) ;se obține în prezența platinei și la 1000 grade C: CH4 + NH3 +3/2O2--->CHN + 3H2O
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua unde pot gasi lista cu substantele toxice interzise ... panseluta1234 panseluta1234 Buna Ziua unde pot gasi lista cu SUBSTANTELE TOXICE interzise (nu lista cu substantele chimice periculoase)? si aicea fac referire la Art. 359 Noul Cod Penal ... (vezi toată discuția)
Ciocolata ambalata topita la soare trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Ciocolata ambalata topita la soare sau la caldura (de exemplu in auto), care ulterior este bagata la frigider pentru a putea fi deschis ambalajul, ... (vezi toată discuția)
Celebrul ordin 50 din 1990 blajdominica blajdominica :hammeSalutare! Cine ma ajuta si pe mine cu \"celebrul ordin 50 din 1990\". Ce spune ? #-oAm cautat peste tot , dar nu reusesc sa aflu ce contine. X-( Am ... (vezi toată discuția)