avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentativitatea sindicatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentativitatea sindicatului

Daca sindicatul nu are constatata reprezentativitatea cf art 51 si 52 lg. dialogului social, este legal sa retii contributie salariatilor? Si mai ales sa i se plateasca 2 salarii medii?
Cel mai recent răspuns: bellabianca52 , utilizator 16:07, 23 Mai 2014
Despre ce contributii este vorba si pentru ce sa se achite acele salarii?
Pai sunt contributiile celor care fac parte din sindicat. CCM ramura al nostru mai este in vigoare si acolo sunt 2 salarii medii care i se platesc reprezentantului de sindicat lunar. Mie mi se pare ca nu ii datorez nimic daca nu are aceasta reprezentativitate.
Depinde de ce este prevazut in ccm la nivel de ramura. Daca se acoda sau nu numai in situatia in care sindicatul este reprezentantiv .

Contributia de membru de sindicat, din cate stiu, se plateste indiferent daca este sau nu reprezentativ sindicatul.
In lg 54/2003 scrie doar ca se cotizeaza max 1% din salariul brut, dar daca nu are reprezentativitate se plateste? legea nu face distinctie......
Legea 54/2003 a fost abrogata.

Prin statutul organizatisie sindicale se stabileste conditiile in care se achita cotizatia de membru de sindicat.

Alte discuții în legătură

Plata cotizatie sindicat carmihaell carmihaell Buna seara, Doresc, foarte mult, sa ma lamuriti intr-o problema:de ce daca nu esti membru de sindicat ti se opreste cotizatia, considerand ca sindicatul nu a ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate (sindicat) mb_mihaela mb_mihaela la inceputul negocierilor CCM la nivel de unitate (25 aprilie) am facut dovada ca sintem reprezentativi ca Sindicat dupa Lg130/1996, am inceput negocierile, ... (vezi toată discuția)
Reprezentantii salariatilor elagrosu elagrosu In cadrul unei negocieri de CCM cu reprezentantii salariatilor , acestia trebuie sa fie inregistrati la ITM sau la Judecatorie? pentru a putea negocia CCM? (vezi toată discuția)