avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentativitatea sindicatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentativitatea sindicatului

Daca sindicatul nu are constatata reprezentativitatea cf art 51 si 52 lg. dialogului social, este legal sa retii contributie salariatilor? Si mai ales sa i se plateasca 2 salarii medii?
Cel mai recent răspuns: bellabianca52 , utilizator 16:07, 23 Mai 2014
Nu am vazut sa fi fost abrogata legea, dar contributia lunara a societatii la fondul sindicatelor in ce baza se face?
Legea nr. 62/2011, legea dialogului social :
Art. 224. - La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:
a) Legea sindicatelor nr. 54/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 73 din 5 februarie 2003, cu modificarile ulterioare;
.....
Acum am vazut ca s-a abrogat prin legea 62/2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cotizatie sindicat carmihaell carmihaell Buna seara, Doresc, foarte mult, sa ma lamuriti intr-o problema:de ce daca nu esti membru de sindicat ti se opreste cotizatia, considerand ca sindicatul nu a ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate (sindicat) mb_mihaela mb_mihaela la inceputul negocierilor CCM la nivel de unitate (25 aprilie) am facut dovada ca sintem reprezentativi ca Sindicat dupa Lg130/1996, am inceput negocierile, ... (vezi toată discuția)
Reprezentantii salariatilor elagrosu elagrosu In cadrul unei negocieri de CCM cu reprezentantii salariatilor , acestia trebuie sa fie inregistrati la ITM sau la Judecatorie? pentru a putea negocia CCM? (vezi toată discuția)