avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnare cu executare, liberare conditionata, permis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnare cu executare, liberare conditionata, permis auto

Condamnat la o pedeapsa cu executare de 3 ani si 6 luni in baza art.87 alin.1 din oug 195/2002 si 3 ani in baza art.184 alin.2 si alin.4 cod penal,prin contopire(art 34 lit.b raportat la art 33 lit.a )s-a aplicat executarea pedepsei celei mai grea de 3 ani si 6 luni,si a pedepsei accesorii art 64.lit a si b cod penal.Am fost liberat conditionat dupa ce am executat efectiv 2 ani din pedeapsa.De la data liberarii din penitenciar au trecut 6 luni si m-am prezentat sa redobandesc permisul.Acesta a fost anulatcomform procedurii.Mi s-a spus verbal ca trebuie sa treaca intreaga perioada de 3 ani si 6 luni incepand cu data incarcerarii, plus inca 6 luni pentru a sustine examenul de permis auto.Va intreb:
1)Care este modalitate legala de a obtine permis auto mai devreme de termenul comunicat?
2)Avand in vedere ca art 116 din oug 195/2002 nu prevede cuvintele.... "termenul","durata" in textul "....de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca" ....poate fi interpretat acest text in sensul ca trebuie sa treaca intreaga durata a unei pedepse la care se adauga 6 luni... sau se poate interpreta si in sens mai avantajos persoanei care beneficiaza de liberare conditionata ?
3) Se incalca vreun drept, interpretand cele de mai sus, in sensul ca integrarea sociala a unei persoane care a fost privata de libertate este mai dificila poate fara permis auto?
4)Liberarea conditionata este o privare de drepturi?
5) Daca esti liberat conditionat ai aceleasi drepturi ca orice persoana libera?
6) Ce cai de atac legale sunt privid cele de mai sus?
7)In situatia mentionata pot sustine legal examen de permis in alta tara din u.e?
Cel mai recent răspuns: Crss1998 , utilizator 22:19, 17 Martie 2019
Buna seara. Prietenul meu este condamnat la 1 an si 20 de zile pentru conducere fără permis. Este deja de 3 luni. Dacă munceste are si credite, nu are niciun raport. Credeti ca are șansa să se elibereze prin iunie? Comisia o sa o aiba prin luna Mai. Dacă a fost cuminte nu poate sa il amane cu o lună nu? Adică daca nu are rapoarte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! in urma unui accident de circulație am fost condamnat ... mircea324 mircea324 Bună seara! In urma unu accident de circulație am fost condamnat la 2ani si 8 luni închisoare cu executare. Am fost eliberat condiționat după 1an si 4 ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto iobava iobava in 2008, 15 octombrie, am fost depistat cu alcoolemie drept pentru care am fost condamnat la 1 an si 4 luni cu executare, definitiv, in aprilie 2013. In luna ... (vezi toată discuția)
Cand pot da pentru permis daca am ispasit o pedeapsa cu executare pt. infractiuni la regimul circulatiei enache_nicolae enache_nicolae buna ziua,ma numesc Enache Nicolae,sunt din iasi si in anul 2011 am fost surprins de catre un echipaj de politie rutiera conducand un autoturism fara a poseda ... (vezi toată discuția)