avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme infiltratii apa imobil nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme infiltratii apa imobil nou

Buna ziua,

In anul 2011 am cumparat de la un dezvoltator (persoana fizica) un apartament cu 2 camere la parter intr-un bloc nou construit.

La inceputul anului acesta am observat ca a inceput sa se pateze gresia ca si cum ar avea apa sub ea. Am chemat o echipa de instalatori care au verificat atat tevile de incalzire cat si cele de apa curenta, si nu au descoperit probleme la ele. Am contactat dezvoltatorul care de la care am cumparat apartamentul si a trimis alta echipa care au concluzionat ca exista o fisura la coloana de apa principala (care trece prin baia apartamentului), si dupa cateva saptamani (inceptului lunii Februarie) au reparat problema.
Intre timp petele de sub gresie s-au intins si au inceput sa apara si pete pe pereti. Dezvoltatorul mi-a spus sa am rabdare sa se usuce si apoi va trimite pe cineva sa repare.
In Martie am contactat din nou dezvoltatorul deoarece a inceput sa se cojeasca gletul si varul de pe pereti iar gresia era patata in proportie de 60% din suprafata apartamentului. Au trimis din nou o alta echipa care au verificat din nou tevile si nu au gasit alte probleme. Am primit din nou aceasi asigurare ca se va usca si dupa vor repara.
In luna Aprilie, la sfatul unui prieten, am adus o firma care inchiriaza dezumidificatoare profesionale si am inchiriat 5 aparate pentru a grabi procesul de uscare. Aparatele au stat 1 luna de zile, non-stop, timp in care s-au efectuat masurati ale umiditatii in pereti si in podea. Am scos parchetul din dormitor care se umflase de apa, si sub el era ud.
La inceptul lunii Mai, am returnat aparatele, costul fiind mult prea mare sa le mai tin, desi dupa masuratori inca nu se uscasera complet peretii. Pe la jumatatea lunii in urma unei ploii mai abundente am observat in anumite zone ale peretilor ca a reaparut umiditate destul de mare. Am sunat din nou dezvoltatorul care a trimis o noua echipa de constructori, care au concluzionat ca se inflitreaza apa intre cladire si gardul vecinului (nu a existat un glaf sau tabla intre cladire si gard) existand acum niste fisuri intre ele.

Ca sa rezum:
1. Au trecut 6 luni de zile de cand am observat problema, si este din ce in ce mai rau.
2. Dezvoltatorul s-a aratat deschis sa repare problema, dar ma tot amana si nu imi ofera niciun termen exact al remedierii sau sa-si asume problema.
3. A promis verbal ca va instala un glaf pentru a preveni acele infilitratii, dar nu imi garanteaza ca acest lucru va rezolva problema pe termen lung.
4. Pe fatada cladirii exista semne ca s-ar infiltra apa si sub polistiren, dar nu a mentionat nimic legat de acest lucru.


Ce optiuni am in acest moment?

In momentul cumpararii apartamentului nu am primit niciun fel de garantie scrisa. Dezvoltatorul sustine ca nu mai este problema lui, deoarece garantia a fost doar de 2 ani.

Apartamentul este cumparat prin credit prima casa, si in acet moment platesc rate la un apartament in care nu se poate locui.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
stefanmhk, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:25, 3 Iunie 2014
stefanmhk a scris:

Apartamentul a fost cumparat in Aprilie 2011.

Problema a fost constanta la mijlocul lunii Ianuarie.

Ianuarie, ?? presupun anul asta ?? 2014 ?? :tooth: (ati scris o pagina, dar v-a zgarciti la date clare. glumesc. graba)



In expunerea dvs. dar si in gandire (privind planurile si actiunile viitoare) trebuie sa delimitati aspectul juridic al problemei (deci care este starea de fapt si de drept in relatia contractuala si cum sa actionati in caz de liigiu), de aspectul tehnic al problemei (pe unde, de unde, de ce, cand, cum se infiltreaza apa, daca si cu ce poate fi oprita, etc). Pentru ca daca exista o disponibilitate din partea dezvoltatorului de a face reparatia (o sa va concentrati pe aspectul tehnic), iar daca nu exista aceasta disponibilitate (o sa va concentrati pe aspectul juridic) si nu pe ambele de odata. Ok? Nu stiu daca ma intelegeti, dar in ultimul dvs. mesaj 90% din cele scrise sunt chestiuni pur de constructii. In ceea ce priveste un eventual litigiu (de preferat sa nu ajungeti acolo), v-am spus parerea mea in mesajul anterior.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
trandafir2, moderator
Notificati oficial dezvoltatorul cu termen concret pentru concretizarea obligatiei remedierii deficientelor constate in mod repetat si recunoscute,sub sanctiunea obligarii achitarii cheltuielilor solutionarii in instanta
Daca dezvoltatorul nu raspunde in termenul notificat,parcurgeti procedura prin mediator
Daca nu dezvoltatorul nu isi asuma responsabilitatea,ramane varianta de solutionare in instanta
Va fi necesara expertiza tehnica care sa concluzioneze sursa/factorul generator al prejudiciilor cauzate apartamentului dv
Va multumesc pentru raspunsuri!

Problemele mele punctuale sunt urmatoarele:

1. Dezvoltatorul trage de timp si nu-mi ofera nimic concret. Nu stiu cata incredere sa am in constatarile dansilor si in solutiile propuse pentru remediere. (Ca o nota in plus, in Martie cand a venit si dezvoltatorul sa vada problema primul raspuns a fost ca nu e problema lor sa rezolve).

2. Consider ca problema putea fi rezolva usor in max 2-3 luni daca exista seriozate din partea dansilor. Nu as dori ca aceasta reparatie sa dureze inca 6-7 luni si sa nu am siguranta ca s-a rezolvat.

3. Raspunde dezvoltatorul legal si pentru reparatiile din interiorul imobilului (parchet, gresie, usi si tot ce a fost afectat de problema) ? Nu mai adaug aici neplacerea cauzata de indisponibilitatea folosirii imobilului, a mobilierului distrus si alte cheltuieli conexe pe care le-am avut pana acum.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
stefanmhk, utilizator
Avand in vederea tergiversarea evidenta si refuzul asumarii responsabilittatii deficientelor,am opinat sa parcurgeti procedura prealabila de notificare si prin mediator
Dezvoltatorul este responsabil pentru viciile ascunse
Tocmai de acea este obligatoriu sa fie executata o expertiza tehnica care sa concluzioneze asupra factorilor cauzatori a prejudiciilor,valoarea acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

viciu ascuns de construcție și vecin rău voit... Vlad Mihai Rotila Vlad Mihai Rotila Bună ziua. Locuiesc în cadrul ansamblului rezidențial Casa Nobel din Brașov. Am un apartament cu 2 camere achiziționat în anul 2018. Din luna mai a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu instalatiile sanitare si defecte la finisaje intr-un ... jonnybravo2024 jonnybravo2024 Probleme cu instalatiile sanitare si defecte la finisaje intr-un apartament nou Buna ziua, Am cumparat recent un apartament nou, iar la scurt timp dupa ... (vezi toată discuția)
Infiltratie apa prin podeaua locuintei otilia_aconstantinei otilia_aconstantinei Buna ziua. De ceva timp ma confrunt cu o problema drastica si nu stiu cum sa o mai scot la capat. In vara anului trecut am cumparat o casa cu etaj , ... (vezi toată discuția)