avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contestatie decizie TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contestatie decizie TVA

Buna ziua,

Am urmatoarea speta:

Am avut control ptr rambursare TVA. La data controlului nu am putut prezenta notificarea vanzatorului cu privire la achizitia de catre firma mea a unei platforme betonate. Uterior am facut contestatie la DGFP si am atasat si aceasta notificare pe care am primit-o de la vanzator. Mi-a respins-o printr-o Decizie motivand ca la data respectiva nu aveam notificare. Ulterior am inregistrat in conta din nou TVA deductibil suma respectiva - regularizari taxa dedusa - de la data primirii notif (art 141 cf). A venit din nou control si din nou imi respinge suma pe motiv OMF94 /2008 - nu se inscriu in decont diferentele de TVA de plata constatate de organele de inspectie fiscala ptr care nu este reglementata includerea in decont" .

Intrtebari:
1.Contest Decizia emisa de DGFP - Biroul de solutionare contestatii sau decizia de impunere emisa de Administratia Finantelor Publice, cu tva respins?
2.pot sa folosesc la contestare si ultimul raport de inspectie fiscala care nu se pronunta asupra fondului, ci imi respinge pe forma - nu aveam dreptul sa inscriu acolo - regularizari taxa dedusa-?

V amultumesc din suflet,
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 16:49, 25 Mai 2009
Art. 218

Comunicarea deciziei şi calea de atac

(1) Decizia privind soluţionarea contestaţiei se comunică contestatorului, persoanelor introduse, în condiţiile art. 44, precum şi organului fiscal emitent al actului administrativ atacat.

(2) Deciziile emise în soluţionarea contestaţiilor pot fi atacate de către contestatar sau de către persoanele introduse în procedura de soluţionare a contestaţiei potrivit art. 212, la instanţa judecătorească de contencios administrativ competentă, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de impunere (finante) danadaia danadaia Buna ziua In urma unei contestatii facute la D.G.F.P ca urmare a unei inspectii fiscale de fond am primit urmatorul raspuns: In vederea solutionarii ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati valentinaadriana valentinaadriana am avut control de fond si a gasit in registru o incasare trecuta la plati. am platit regularizari si amenda. verificand registrul dupa ce mi l-a dat am ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie anaf mihai_b75 mihai_b75 Buna ziua, Contestatia depusa impotriva unei decizii de impunere, emisa de ANAF in urma unei inspectii fiscale partiale, a fost respinsa de serviciul ... (vezi toată discuția)