avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Calcul penalitati despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Calcul penalitati despagubire RCA

Sentinta data de instanta: Admite cererea formulată de către reclamantul XXX în contradictoriu cu parata S.C. EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 6764,88 lei reprezentând contravaloare reparaţii şi a sumei de 3512 lei reprezentând contravaloare transport precum şi penalităţi de întârziere calculate de la data introducerii cererii până la data plăţii debitului. Pronunţată în şedinţă publică azi decembrie 2013.

Intrebare: stie cineva care este modalitatea de calcul, pentru ca avocatului i s-a comunicat o suma care nu are nici o legatura cu suma pe care el + executorul judecatoresc au calculat-o, conform Ordinul CSA nr. 14/2011, publicat marti in Monitorul Oficial nr. 858.
Se pare ca cei de la Euroins interpreteaza legea cum vor ei sau au un temei legal atunci cand calculeaza penalitatile?
Multumesc.
Da, dar sentința a fost data în decembrie 2013, nu 2011.
Legea aplicabila este cea in vigoare la data producerii cazului.
Nu mai aveti ce face. Ordinul CSA care s-a aplicat in speta dvs. prevedea procentul de 0,1% zi intarziere ( Ordinul care se aplica e cel valabil la data producerii accidentului, indiferent cand s-a judecat cazul si la ce data s-a dat sentinta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)
Care lege se aplica? Ion53 Ion53 Buna ziua.Vreau sa deschid un proces unei societati de asigurare,pe RCA,fiind lovit in trafic de o masina asigurata acolo.Accidentul s-a petrecut in iunie ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)