avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Scrisoare bancara de buna executie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Scrisoare bancara de buna executie

Buna ziua!
Scrisoare bancara de garantie de buna executie cand se solicita de catre autoritatea contractanta: la deschiderea ofertelor pentru licitatie sau dupa desemnarea castigatorului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dorinavas@yahoo.com , utilizator 14:22, 2 Februarie 2011
Buna,

scrisoarea de participare se depune la depunerea ofertei dc aceasta este ceruta prin fisa de date a achizitiei si scrisoarea de buna executie se depune de catre ofertantul castigator conform documentatiei de atribuire scrisa de Autoritatea Contractanta( in documentatie pentru ambele scrisori de specifica si cat procent se depune)

Succes
Daca la licitatie am participat 2 societati in asociatie, deoarece societatea A nu avea ``activitate similara``, astfel ca a trebuit sa faca o asociere care avea aceasta activitate similara, si ca urmare a aparut si societatea B. Societatea B a devenit lider al asociatiei si are un procent de 51% din asociatie si este S.A, iar societatea A are un procent de 49% si are calitatea de asociat fiind S.R.L.. Scrisoarea bancara de buna executie trebuie constituita in cuantumul de 10% - dar pentru IMM poate fi de 5% din preţul contractului, fără TVA.
Societatea A este SRL deci se incadreaza in categoria IMM -urilor si ar putea sa constituie scrisoarea bancara de buna executie in cuantumul de 5% din preţul contractului, fără TVA, daca...... nu ar fi societatea B lider si S.A., care nu executa lucrarea si nu are banii necesari si nici interes pentru a constitui scrisoarea.
Intrebare!
Cum s-ar putea face sa fie constituita scrisoarea bancara de buna executie de catre societatea A ca si SRL deci IMM in cuantum de 5% din preţul contractului, fără TVA?
Caci din cauza ca societatea B este lider si SA n-i se cere scrisoare in cuantum de 10% din preţul contractului, fără TVA, indiferent cine o constituie.
Mentionez ca este o diferenta de cateva miliarde de la 5% la 10%.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
buna ziua
In primul rand acea societate SA poate sa fie si ea la randul ei IMM, deci la deschiderea ofertelor trebuia sa depuna amandoi asociati declaratia pe proprie raspundere privind calitatea de IMM
daca impreauna indeplinesc cumulativ conditiile de a fii IMM atunci are dreptul sa plateasca garantia de buna executie,
sa fie de 1/2 din cat s-a stabilit in fisa de date, in baza legii 346.
Daca s-a stabilit sa fie constituita grarantia de buna exeutie prin retineri succesive nu uitati ca la inceputul contractarii trebuie sa depuna castigatorul o valoare de 0,5% din contract fara TVA intr-un cont de garantii.
Buna seara.
Garantia de buna executie se constituie dupa semnarea contractului.
Poate fi sub forma de scrisoare bancara , retineri succesive sau polita asigurare.
Va dau o solutie mai buna (conform noilor reglementari) dacat scrisoare de garantie bancara si anume:
- asigurare garantie participare licitatie
- asigurare buna executie
- asigurare retur avans.
Avantaj:
Asigurarile de garantii, care sunt echivalente cu angajamentele de plata bancare, inlocuiesc scrisoarea de garantie bancara si ofera companiilor un avantaj enorm: nu blocheaza cash-ul colateral pentru garantie.
Daca doriti detalii suplimentare ma puteti contacta la E-mail: malcec1@gmail.com.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
malcec1, utilizator
Buna ziua,
raspuns pentru dna. Antonela
Garanţia de bună execuţie constituită de contractantul încadrat conform legii în categoria întreprinderilor mici şi mijloci va fi admisă în cuantum de 50%, faţă de suma fixată.
Asocierea fomată EXCLUSIV din operatori economici încadraţi în categoria IMM căreia i s-a atribuit contractul, beneficiază de aceiaşi reduce a garanţiei de bună execuţie.
DV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie de participare la licitatie ContSters159916 ContSters159916 Buna ziua, societatea unde lucrez a castigat o licitatie publica.Aceasta achitase garantia de participare la licitatie.Intrebarea mea este. Pentru garantia de ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G ce lege se aplica in cazul contractelor de prestari servicii intre doua firme, referitor la garantie de buna executie? (vezi toată discuția)
Licitatie publica-garantie de participare danpopovici danpopovici Buna ziua, Am participat la o licitatie publica pentru atribuirea unui contract de servicii. Autoritatea contractanta a cerut o garantie de participare in ... (vezi toată discuția)