Unde se poate face o expertiza grafoscopica extrajudiciara contra cost si daca este recunoscuta de procuror?
Sunt laboratoare autorizate,doresc mai multe relatii.
Am facut plangere penala impotriva unei persoane care a semnat in fals in numele meu un contract de leasing.
In astfel de cazuri nu este greu sa se ajunga la probe certe.Expertiza grafologica este o proba deosebit de importanta si chiar daca inculpatul neaga fapta o face degeaba.
Avocatii cunosc acestei lucruri intrucat sunt practicieni.
Cei care nu sunt practicieni isi pot da si ei cu parerea pt ca oricum parerea lor nu conteaza pentru cei care inteleg diferenta intre profesionisti si cei care fac si ei afirmatii libere fara sa cunoasca amanunte tehnice juridice cu specific de specialitate.
Grafologia este disciplina care pretinde ca din analizarea scrisului de mana se pot obtine date asupra psihologiei unei persoane...
Grafoscopia - studiul caracterelor generale ale grafiei in scopul identificarii scrisului...
ONU Emil, ar trebui dovedite afirmatiile referitoare la persoana celor care ar fi comis falsurile... Dar, orice e posibil, deci da: se poate tergiversa si nu prea stiu cum puteti ”urni” procesul daca se taraganeaza pt ”cercetari” – de regula, pana se prescrie raspunderea penala pt eventuala fapta (penala) savarsita...
Pot doar sa va urez bafta si sa repet ce s-a scris mai sus: cereri peste cereri...
O expertiza grafoscopica ”independenta” nu poate strica...
Vorbesc din proprie experienta si nu in calitate de avocat. Am avut si eu o speta similara respectiv am cerut o expertiza grafoscopica intr-o plangere penala pentru fals si uz de fals.....am cerut-o in scris procurorului de caz. Asta a fost prin luna iunie daca imi aduc bine aminte....rezultatul l-am primit in decembrie. NU am intreprins nimic un fel de demers....A fost un rezultat "beton". Am platit 700 RON si de toate formalitatile s-a ocupat procurorul de caz...a trimis documentul la nu stiu ce institut ....samd....dar am pus si eu la dispozitie acte originale pentru expertiza...
Daca mai pot ajuta cu ceva prin prisma experientei pe care o am....cu draga inima! Si eu am fost ajutat pe acest site si mi se pare normal la randul meu sa ajut acolo unde pot...
Deci 6 luni... Eu nu am cerut expertiza, el a considerat necesara. Daca mai trebuie sa platesc si eu ceva, nu-mi convine.
Pe scurt : eu la angajare( iunie 2004) am semnat un CIM, ptr. un salariu -700 ron brut- am predat cartea de munca si mi-am vazut de treaba. In decembrie 2004 am acceptat ( din MARE prienie cu patroana) sa fac un credit la BCR pe numele meu, urmand ca ea sa plateasca ratele timp de 6 luni, cand vindea un teren si achita tot creditul.
In sept.2005, mi-am dat demisia, ea platea ratele lunar inca. Surpriza mare a fost cand mi-a dat cartea de munca inchisa cu conc. fara plata pe toata periada angajarii. Alta surpriza era ca CIM era din luna mai, nu iunie, cu salariu de 100 ron.!!!
Cand au inceput sa vina notificari de la banca de neplata ratelor- aprilie 2006- m-am pus pe investigatii personale despre CIM. Asa am descoperit noul CIM cu semnatura mea in fals.Odata cu plangerea penala am inceput sa platesc eu ratele la banca 400ron/luna, mai am pana in dec. a.c. Deci inca o cheltuiala ca sa dovedesc o escroaca penala, nu-mi convine !!!
Daca doriti va pot trimite pe mail copii la toate documentele.
Cu stima Octavia Turbatu #-o
Am citit ce ati scris mai sus...sunt oarecum in aceeasi situatie cu a dvs respectiv incerc sa ma descurc fara avocat..lipsa de bani!...si cu ajutorul celor care dau sfaturi adevarate si la obiect pe acest site ocazie cu care le multumesc!...dar toate cheltuielile pe care le-am facut cu acte le pastrez si o sa le cer cu titlul de cheltuieli de judecata desi va mai dura ceva timp pana atunci...
Plangerea penala am inregistrat-o in 2008 prin vara si acum sunt in instanta pe 278 unde o sa ajungeti si dvs daca se va da NUP dar pot sa va spun ca a mers foarte repede! Am auzit prin salile de sedinta, de la altii, ca au dosare din 2006 ....
Apropo, cu toata expertiza facuta in dosar si care a confirmat infractiunea de fals si uz de fals procurorul a dat totusi NUP....mi-a stat mintea in loc cand am citit rezolutia procurorului!!! Numai ineptii!
Am insa un sfat ...nu pierdeti ore nesfarsite la parchet sau in alta parte, faceti hartii peste hartii, tone de hartii si fie le trimiteti pe fax, pe posta, fie le inregistrati personal DAR pastrati intotdeauna o copie cu nr de inregistrare (de la Parchet, ITM, banca indiferent...) sau o dovada ca le-ati expediat...o s ava trebuiasca mai tarziu!
Tot din experienta va spun ca am salvat un intreg dosar pentru simplul fapt ca am putut pune la dispozitie instantei copie dupa plicul in care s-a facut comunicarea procurorului!
Daca nu ai experienta in instanta nu te-ai fi gandit niciodata sa pastrezi vreun plic! Eu, personal nu am pastrat niciodata nici unul dar acum este prima mea grija!
Si, tot din experienta vorbesc....trebuie enorm de multa rabdare...in cel mai fericit caz dureaza cel putin 1-2 ani!!!!
In incheiere un ultim sfat: cea mai mare atentie la termene: cele 20 zile prevazute de 2781....multe cazuri "beton" s-au pierdut in instanta pentru ca s-a pierdut un termen...
Multa bafta in continuare, mult curaj si ENORM de multa rabdare!