avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime pt cetateni straini
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime pt cetateni straini

Buna ziua,

Am de intocmit o adeverinta de vechime pt doi cetateni care au lucrat la noi in perioada 1993-1995 pt a o prezenta la Casa de Pensii Bucuresti. Am gasit statele de salarii de la vremea respectiva, insa in state, la retineri si impozit, apare "0". Exista o lege conform careia cetatenilor straini nu li se opreau taxele? Stie cineva, ceva? Iar adeverinta trebuie sa fie vizata si de ITM. :O Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 17 Iunie 2014
Pai si daca acestor salariati straini nu li s-au oprit taxele in Romania pt perioada lucrata aici, ei voi beneficia de pensie pt aceasta perioada?
Din Legea nr.263/2010:
Art. 3
(1) In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
...
p)stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-au datorat contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii, precum si cea pentru care asiguratii cu declaratie individuala de asigurare sau contract de asigurare sociala au datorat si platit contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii;
...

Insa pentru un raspuns mai exact puteti intreba la CNPP - Casa Națională de Pensii Publice
E-mail: petitii.sesizari@cnpas.org
Multumesc mult pt raspunsuri, mi-ati fost de un real ajutor. Adeverintele pe care trebuie sa le intocmesc le solicita chiar cei de la Casa de Pensii Bucuresti :)
Se pare ca cei de la pensii nu au o situatie clara a contribuabililor sau probabil ca "datorat" inseamna "platit" pentru ei.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pentru un salariat roman detasat in franta Spiridush Spiridush Societatea are un salariat detasat in Franta, pentru care s-a obtinut Formularul E101. Salariul ,contributiile si impozitul pe venit ii sunt platite in ... (vezi toată discuția)
legislatia privind conditii de detasare angajati in austria primba primba Buna seara, tuturor. E prima mea postare pe forum si va cer ajutorul. O firma din Romania, cu angajati va avea un contract cu o firma din Austria, prin care va ... (vezi toată discuția)