Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperarea orelor suplimentare neplatite

am fost concediat in data de 19 05 2014 mai pot da firma in judecata pentru neplata orelor suplimentare si ce acte sunt necesare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 17 Iunie 2014
Angajarea raspunderii patrimoniale se poate face in termen de 3 ani de zile de la data cand trebuia sa va achite orele suplimentare.
imi puteti spune ce acte sunt necesare
Actele necesare :
- cererea de chemare in judecata
- copie c.i.m.
- copie decizie de incetare c.i.m.

In cerere va trebui sa mentionati perioada in care ati desfasurat munca suplimentara, orele efectuate , cuantumul salariului in acea perioada.

Litigiile de munca sunt scutite de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu munca Anka1981 Anka1981 Se poate litigiu munca fără avocat? (vezi toată discuția)
Neplata concediului de odihna Marius201390 Marius201390 Buna ziua! Am lucrat la o firma timp de 8 luni iar cand am plecat din firma mi-am facut cere de incetare a C.I.M. conform art 55 lit. b si am cerut si ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare co si ore suplimentar lucrate gigione01 gigione01 Am fost angajat contractual al DGASPC Olt.In urma unei inscenari am fost dat afara pe modive disciplinare.Am contestat dispozitia in instanta urmand a-mi ... (vezi toată discuția)