avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare de prioritate

Am si eu o cunostinta care a avut un accident in urmatoarele conditii:
-semnul de prioritate nu a fost vizibil din cauza frunzelor unui copac,
-masina care venea de pe drumul cu prioritate depasa cu mult viteza admisa
-era o masina decapotabila cu 2 locuri iar pe locul din dreapta statea o femeie cu un copil de 2 ani in brate , fara centura
-masina in care era cunostinta mea circula cu 40 Km la ora , fapt confirmat de blocarea vitezometrului
-nu au rezultat victime omenesti in urma accidentului, copilul fiind luat preventiv si controlat la spital, avind decit o mica zgarietura si fiind mai mult speriat, a plecat acasa dupa 4 ore de cercetari,ne mai fiind necesara revenirea lui in spital in decurs de 3 zile
-au fost decit pagube materiale, fiind implicata si o a 3 masina din cauza vitezei excesive pe care o avea autoturismul de pe drumul cu prioritate, impingind masina cunostintei in alt autoturism
Cine se face vinovat si care sunt pedepsele pt cele intimplate ( avind invedere ca semnul de prioritate nu era vizibil , fiind mai multe reclamatii si accidente produse din acest motiv in acel loc)
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
MariaNemteanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:21, 20 Iunie 2014
Art 100 (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:

c) neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor care au acest drept;

Nu este necesar sustinerea de examen
semnul de prioritate nu a fost vizibil din cauza frunzelor unui copac
Important este faptul ca indicatoarele rutiere corespunzatoare pierderii prioritatii "Cedeaza trecerea" sau "Oprire"(STOP) erau vizibile.

masina in care era cunostinta mea circula cu 40 Km la ora , fapt confirmat de blocarea vitezometrului
Valoarea la care s-a blocat acul vitezometrului in urma impactului nu indica intotdeauna viteza cu care circula autoturismul in momentul impactului.

Cine se face vinovat si care sunt pedepsele pt cele intimplate ( avind invedere ca semnul de prioritate nu era vizibil , fiind mai multe reclamatii si accidente produse din acest motiv in acel loc)
Daca indicatoarul rutier care indica pierderea prioritatii era vizibil vinovat de producerea accidentului este conducatorul auto care nu a respectat semnificatia indicatorului rutier. Daca indicatorul rutier de pierdere a prioritatii nu era vizibil vinovat de producerea accidentului este administratorul drumului (Consiliul Local al localitatii respective)

Atentie sporita,deoarece daca analizati temeinic succesiunea de evenimente este vorba despre 2 tamponari succesive
Este adevarat ca este vorba de 2 tamponari, dar,din cele prezentate de ceilalti colegi de forum, este vorba de un singur accident de circulatie. Daca dupa prima tamponare conducatorul autoturismului lovit avea posibilitatea de a evita cea de a doua tamponare si nu a facut-o este vorba de doua accidente de circulatie distincte. Stabilirea faptului ca a avut loc un singur accident de circulatie sau doua trebuie se face printr-o expertiza tehnica auto de catre un expert judiciar.

ing. Ioan Ciobanu
Daca ne amintim de cazul celebru Teo Peter. Americanul a intrat de pe sens cu cedeaza trecerea dar parca au invocat ca semnalizatorul nu era vizibil. Din cate stiu responsabilitatea semnalizarii e a primariei. Tot responsabilitatea primariei este si toaletarea copacilor. Sper ca ati fotografiat zona pentru ca este un motiv destul de solid daca cumva aveti probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu persoane vatamate din celalalt autoturism implicat FlorianTeodor FlorianTeodor Buna ziua, Va rog sa imi spune-ti ce as putea face in cazul in care am fost implicat intr-un accident rutier, iar vina nu imi apartine in totalitate asa cum ... (vezi toată discuția)
Accident rutier si despagubire clauddy23cat clauddy23cat Buna ziua! De curand am facut un accident rutier intr.o intersectie cu 2 drumuri de aceeasi categorie, strazi de cartier, cu o singura banda pe sens, cu 2 ... (vezi toată discuția)
Subiect: accident auto - cine este vinovat? florin1973 florin1973 Am si eu o intrebare in legatura cu un accident...pe 28.01.2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie.Ma aflam pe un drum cu o singura banda de ... (vezi toată discuția)