Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce inseamna \\"viciu de fabricatie\\"?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce inseamna "viciu de fabricatie"?

Explicati-mi, va rog, ce inseamna "viciu de fabricatie", unde esre prevazut si ce consecinte atrage.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 19:21, 20 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Deci, ca o concluzie, viciul de fabricatie (e acelasi lucru cu viciu ascuns??) e foarte greu de dovedit si, in cazul in care se intampla acest lucru, se platesc despaguniri. Adica, daca X cumpara un motor de la Y si il vinde mai departe la Z, incazul unui viciu de fabricatie, raspunderea apartine lui Y (Producatorul) sau lui X care l-a cumparat de la producator si la vandut mai departe?
Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
(publicata in Monitorul Oficial nr. 212 din 28 luna 1992)

CAPITOLUL 1
Dispozitii generale
ART. 2
In sensul prezentei ordonante se intelege:
viciu ascuns: deficienta calitativa a unui produs livrat sau serviciu pres tat care, existind in momentul predarii ori executarii, nu a fost cunoscut si nici nu putea fi cunoscut de catre consumator prin mijloacele obisnuite de verificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina noua = defecta Cristina Necula 1974 Cristina Necula 1974 Am achizitionat in urma cu 2 ani un autoturism Dacia Logan diesel. La numai 2 luni a inceput calvarul. I s a schimbat filtrul de particule, etc pana luna ... (vezi toată discuția)
Fetița mea a avut un accident la un eveniment organizat de o companie din domeniul sportului. ce pași trebuie să urmez pentru ca vinovații să răspundă pentru ce s-a întâmplat? Intreb2019 Intreb2019 Buna ziua. Fetita mea a participat la un eveniment sportiv organizat de o companie foarte cunoscuta din domeniul sportului. In cadrul acestui eveniment au fost ... (vezi toată discuția)
Constructie noua-probleme Veronica Popescu Veronica Popescu Buna ziua! In ianuarie 2008, am cumparat un apartament la parterul unui bloc de doua etaje nou construit. Investitorul respectiv a facut totul pe persoana ... (vezi toată discuția)