avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Societate fara acte contabile.Ce-i de facut?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Societate fara acte contabile.Ce-i de facut?

Societatea infiintata in 2010. Functioneaza 1-2 luni, se depun declaratiile corespondente actualei D112...si cam atat....Contabila plecata din tara, nu tu balanta, nici declaratii..nimic. Trebuie depusa macar D 100+D 101 +bilant, pentru acesti 4 ani. De la Finante s-a scos un cazier fiscal cu datorii de 3.300 lei +60 penalizari....In 2012 e declarata inactiva.Ce se poate face ca societatea sa inceapa sa functioneze?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 15:10, 26 Iunie 2014
Am cerut (verbal doar) o esalonare, dar...e un intreg dosarel care sta in spatele aceste solicitari....


Esalonarea se obtine prin procedura instituita de OUG 29/2011:

(1) Pentru acordarea eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale, contribuabilii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă depuse toate declaraţiile fiscale, potrivit vectorului fiscal;
b) să se afle în dificultate generată de lipsa temporară de disponibilităţi băneşti şi să aibă capacitate financiară de plată pe perioada de eşalonare. Aceste situaţii se apreciază de organul fiscal competent pe baza programului de restructurare sau de redresare financiară ori altor informaţii şi/sau documente relevante, prezentate de contribuabil sau deţinute de organul fiscal;
c) să aibă constituită garanţia potrivit art. 9;
d) să nu se afle în procedura insolvenţei, potrivit prevederilor Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare;
e) să nu se afle în dizolvare potrivit prevederilor legale în vigoare;
f) să nu li se fi stabilit răspunderea în temeiul art. 138 din Legea nr. 85/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi/sau răspunderea solidară, potrivit prevederilor art. 27 şi 28 din Codul de procedură fiscală. Prin excepţie, dacă actele prin care s-a stabilit răspunderea sunt definitive în sistemul căilor administrative şi judiciare de atac, iar suma pentru care a fost atrasă răspunderea a fost achitată, condiţia se consideră îndeplinită.
(2) Condiţia prevăzută la alin. (1) lit. a) trebuie îndeplinită la data eliberării certificatului de atestare fiscală.


Deci pt esalonare trebuie in primul rand sa aveti depuse toate declaraţiile fiscale, potrivit vectorului fiscal. In plus trebuie sa aveti si garantii:

(2) Garanţiile pot consta în:
a) mijloace băneşti consemnate pe numele contribuabilului la dispoziţia organului fiscal, la o unitate a Trezoreriei Statului;
b) scrisoare de garanţie bancară;
c) instituirea sechestrului asigurătoriu asupra bunurilor proprietate a contribuabilului;
d) încheierea unui contract de ipotecă sau gaj în favoarea organului fiscal competent pentru executarea obligaţiilor fiscale ale contribuabilului pentru care există un acord de eşalonare la plată, având ca obiect bunuri proprietate a unei terţe persoane. Aceste bunuri trebuie să fie libere de orice sarcini, cu excepţia cazului în care acestea sunt sechestrate exclusiv de către organul fiscal competent din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu respectarea limitelor prevăzute la alin. (11^ 1).
....
(9) Garanţiile constituite sub formele prevăzute la alin. (2) trebuie să acopere sumele eşalonate la plată, dobânzile datorate pe perioada eşalonării la plată, plus un procent de până la 16% din sumele eşalonate la plată, în funcţie de perioada de eşalonare la plată, astfel:
a) pentru eşalonări de la 13 la 24 de luni, procentul este de 4%;
b) pentru eşalonări de la 25 la 36 de luni, procentul este de 8%;
c) pentru eşalonări de la 37 la 48 de luni, procentul este de 12%;
d) pentru eşalonări de peste 49 de luni, procentul este de 16%.


Eu cred ca v-ati complica pt suma de 3000 lei.

Suma de 3.000 lei nu poate fi platita fara ca societatea sa inceapa activitatea, iar activitatea nu poate incepe pana ce firma nu este declarata activa, si nu poate fi activa pana nu se platesc obligatiile fiscale restante...


Plata obligatiilor se poate efectua, fiind o conditie pt reactivarea fiscala:

Art. 78^1 Registrul contribuabililor inactivi/reactivați
(3) Contribuabilii declarați inactivi se reactivează dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

a) își îndeplinesc toate obligațiile declarative prevăzute de lege;

b) nu înregistrează obligaţii fiscale restante;

c) organele fiscale au constatat că funcționează la domiciliul fiscal declarat.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
ioanbutariu a scris:
Eu cred ca v-ati complica pt suma de 3000 lei.


Si eu cred la fel, numai ca administratorul nu prea are de unde sa ia banii acestia...

Multumesc foarte mult pentru toate informatiile!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inactivitate fiscala hilux hilux Buna ziua, pot infiinta o noua societate cu inca 2 actionari daca in cazierul fiscal am inscrise fapte deoarece la o societate unde sunt unul din cei 2 ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Cum se face esalonarea obligatiilor fiscale si ce avantaje sunt ? CRM2013 CRM2013 In conditiile OUG29/2011 si 40/2014 am inteles ca o firma cu datorii poate cere o esalonare a acestora ; in cazul unei datorii de cca 70000 lei , se cere o ... (vezi toată discuția)