avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog sa ma ajutati!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog sa ma ajutati!

Buna ziua! Am fost anuntata ca voi fi data in somaj prin telefon, preaviz pana pe 15 mai. Magazinul unde lucram s-a inchis in 30 aprilie. In contractul de munca scrie "perioada de preaviz in cazul concedierii 20 zile lucratoare". Nu am primit salariul pe luna aprilie. Cum pot primi preavizul cf contractului? Preavizul se plateste? Banii pe concediu de odihna pt anul acesta?Suntem 3 angajati in aceeasi situatie. Firma e din alt judet (activitate, productie, desfacere si distributie), mai are un magazin in oras si in alte orase. Preavizul nu se semneaza si de noi? Ce alte drepturi mai am?
Cel mai recent răspuns: Lary_13 , utilizator 15:47, 11 Mai 2009
Nu ne-au dat salariul pe aprilie decat noua de la magazinul inchis, ceilalti angajati din firma au primit. Noi ne luam salariul din vanzari pe 1 si 15 ale lunii. Magazinul l-au inchis cei cu spatiul, pt neplata chiriei. Inventarul a fost facut, ni s-a comunicat ca a iesit foarte bine. Unde trebuie sa fac contestatii? Trebuie sa-i dam in judecata? Decizia de concediere nu am primit-o.
Incerc sa mai scriu o data, prima oara nu s-a salvat :(.
Dupa cum va spuneam mai sus, ar fi recomandabil sa faceti o adresa scrisa, cu confirmare primire angajatorului, prin care sa solicitati:
- drepturile salariale pentru lunile aprilie mai
- inmanarea deciziei de concediere
- indemnizatia de CO neefectuat pentru anul in curs
- cele 2 salarii compensatorii prevazute de CCM la nivelul ramurii comert.
Daca acesta nu tine cont de aceste solicitari, faceti si o sesizare scrisa ITM ului din judetul unde are angajatorul sediul social.
Apoi va veti putea adresa instantei de judecata pentru a cere toate aceste drepturi neacordate de angajator si eventual sa contestati decizia de concediere. Instanta competenta este tribunalul pe raza caruia domiciliati dvs.
Multumesc mult pentru sfaturi. Nu am mai trecut prin aceasta situatie pana acum si de accea va mai rog sa-mi spuneti mai explicit cum se face adresa scrisa.
Ca orice cerere scrisa
Catre SC XX SRL
In atentia domnului director/administrator
Subsemnata, cu domiciliul, avand CI, CNP, fiind incadrata in functia de ... la punctul de lucru al societatii dvs situat in, va solicit prin prezenta adresa:
-
-
-
-
Imi rezerv dreptul ca in cazul neindeplinirii acestor obligatii pe care le aveti in calitate de angajator sa ma adresez institutiilor de stat competente in a solutiona aceste aspecte.
cu stima,
xxx
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala preaviz Qimer Qimer Am fost înștiințat in scris pe data de 12.02.2009 (data postei - deoarece activez într-un birou local) despre decizia de a mi se desface contractul ... (vezi toată discuția)
Termen primire decizie concediere Lary_13 Lary_13 Buna ziua! Care este termenul in care ar trebui sa primesc decizia de concediere, avand in vedere ca preavizul s-a incheiat in data de 1.06.09? (vezi toată discuția)