avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturi oferite de mandatul de administrare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturi oferite de mandatul de administrare

Buna seara
Apartamentul in care locuiesc este pe numele soacrei mele. Detin un mandat de administrare pt acest apartament.
Intrebarea mea este ...
In baza acestui mandat de administrare pot detine functii in cadrul Asociatiei de proprietari (presedinte, membru in comitetul executiv, cenzor) ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MSirbu , utilizator 13:01, 28 Iunie 2014
Pentru a detine functii in cadrul asociatiei de proprietari trebuie sa fiti mmbru proprietar in imobil
Dv locuiti in imobil fara a fi proprietarul apartamentului,astfel incat nu puteti detine functii
in asociatia de proprietari unde detineti numai mandat de administrare
Inteleg ca nici fiind membru de familie si chiar avand acelasi nume nu se poate?
Intreb, intrucat vecinii mei, care ma cunosc de 15 ani, insista sa preiau o functie. Insa locuind intr-un bloc cu 7 scari si plin de procesomani, vreu sa ma asigur ca nu le dau vreun motiv de proces :D
cenzorul, administrator, casier pot fi și din afara asociației, dar dacă locuiești de 15 ani în acel imobil, există și variante
Daca nu sunteti proprietar al apartamentului, nu puteti ocupa functii de conducere (presedinte, membru al comitetului executiv) decat daca vreti sa riscati.

Mandatul pe care il aveti din partea soacrei dv. poate fi folosit numai pentru a participa si vota la adunarile generale, dar nu pentru a fi ales.
OK, am inteles.
Multumesc pt lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul deține majoritatea pentru că nu sunt vândute toate apartamentele, și a impus conducerea asociației de proprietari la ședința de constituire. e legal ce se întâmplă? Testuser1 Testuser1 Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou. Blocul are 89 apartamente si 74 spatii de parcare. Pentru ca nu sunt vandute toate, dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
E legal să fie membri ai comitetului executiv al asociației, cenzorul, administratorul și contabila ? ionica1980 ionica1980 Este legal ca într-o Asociație de Proprietari să facă parte din Comitetul Executiv următoarele persoane: Cenzorul, Administratorul și Contabila ? În ... (vezi toată discuția)