avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare firma

Am o mare nelamurire . Nu inteleg de ce suspenda lumea activitatea firmelor deoarece in perioada suspendarii venitul fiind 0 , este supus impozitarii minime. Aveti alta parere?i
Cel mai recent răspuns: 2AS , utilizator 11:28, 14 Mai 2009
in perioada suspendarii firmele sunt scutite de plata oricarui impozit, inclusiv acest imp.forfetar OUG 34/2009
Dar daca am o firma inactiva de 2 ani insa nu am depus la ORC cerere de suspendare a activitatii? Platesc cei 500 Euro?Firma nu nici un fel de datorii .
Stimati forumisti
Eu am inteles asa daca nu am dreptate va rog sa raspundeti Firmele care isi suspenda activitatea dupa 01.05.2009 data de la care se aplica impozitul forfetar nu sint scutite de plata impozitului pentru cele 8 luni ale anului 2009 Suspendarea daca este solocitata pe o perioada maxima 3 ani incepind cu 01.05.2009 deci in anul 2010 nu mai este obligata sa plateasca impozit forfetar
Insa o alta sesizare am eu de zis referitor la neobligativitatea sa plateasca firmele nou infiintate fara a se preciza infiintate de cind in anul 2008 sau 2009?
Vrica
Cui nu se aplica impozitul forfetar?

Potrivit HG nr. 488/2009, prevederile referitoare la impozitul pe profit minim nu se aplica societatilor in inactivitate temporara inscrisa in registrul comertului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
In plus, nu intra sub incidenta impozitului minim societatile care la data de 1 mai 2009 se aflau in inactivitate temporara si aceasta inceteaza in cursul anului 2009, pentru perioada aferenta de la incetarea inactivitatii pana la 31 decembrie 2009.
De asemenea, impozitul pe profit minim nu se va aplica nici contribuabililor nou infiintati, pentru anul in care se inregistreaza la Oficiul Registrului Comertului.

Exceptie fac contribuabilii care se infiinteaza in cursul anului ca urmare a operatiunilor de reorganizare (fuziune, divizare etc.) vor aplica impozitul pe profit minim de la data inregistrarii la oficiul registrului comertului.
Am si eu niste intrebari legate de suspendarea temporara a activitatii vis-a-vis de. inregistrarile in contabilitate?:
1. Ce se intampla cu activele (de ex. depozite in banca, provenind din incasarile din 2009) existente in firma la data suspendarii?
2. Ce fac cu telefoanele la care am abonament pe firma? Trebuie sa renunt pur si simplu la ele?
3. Cum se procedeaza cu amortizarea si cu impozitul pt.autoturismul firmei pe perioada suspendarii activitatii?

Alte discuții în legătură

Firma nou infiintat in 2009 noi kajan.barna kajan.barna Daca firma trebuie sa plateasca taxa forfetara??? (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pushtiulk pushtiulk Buna ziua, Urmaresc de ceva timp acest site cu informatii foarte utile, dar abia acum m-am inregistrat pe acest site. M-ar interesa o informatie legata de ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar ga-ga ga-ga Buna ziua! Daca firma a avut suspendata activitatea pana la 1 septembrie 2009 -dupa 1 an jumate de pauza-trebuie sa plateasca impozit forfetar? si daca da cu ... (vezi toată discuția)