avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prevederile articolului 293 alin.(2) din noul cod civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prevederile articolului 293 alin.(2) din noul cod civil

as dori sa aflu cat mai explicit ceea ce prevede acest articol deoarece am o custodie comuna data de pe data de 26 iunie 2014 care inca e discutabila avand termen de 30 de zile pentru un eventual apel. la divort sa stabilit un program de vizita dar sa facut un nou proces de custodie,la care proces,sa stabilit prin sentinta judecatoreasca din custodie exclusiva a mamei la custodie comuna dupa prevederile noului cod civil.intrebarea mea este: ce se intampla daca tatal in grija caruia este fetita pe timpul vacantei nu raspunde la telefon ca mama sa poata vorbi cu copilul ?multumesc frumos si astept un raspuns

cand copilul este la dvs nu-l lasati niciodata singur la bunici?
bunicii paterni nu au capacitatea de a avea grija de copil? il pun in pericol? - daca da, aveti sanse sa obtineti modificarea in sensul dorit de dvs.

Si mie mi se pare obositor sa plece sambtata dimineata la 10 si sa se intoarca duminica seara la 4 - intre Husi si Buzau. Mai ales ca la varsta asta copiii nu mai dorm de cum ii urci in masina. Ar fi mai odihnitor sa plece de vineri dupa masa si sa se intoarca duminica, spre ex.
N-ati spus nimic de cum se poarta tatal cu copilul, deci banuiesc ca sunt relatii normale.

Pentru linistea dvs, verificati numerele de telefon inainte sa plece copilul de acasa sau puneti-i un tel in bagaj (desi e cam mica, dar na ... )
Ar fi bine daca ati reusi sa construiti o relatie cat de cat civilizata cu bunicii paterni ai fetitei - in genere bunicii stiu mai mutle despre copil decat tatal in cauza.

Multa intelepciune va doresc si inarmati-va cu rabdare ca aveti multi ani de relatii tensionate in fata dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului vitreg, fiind tata legal in certificatul de nastere.... laur87 laur87 Buna ziua, am urmatoarea problema si as dori sa stiu ce seanse am de castig sau ce solutie sa aleg: Eu si sotia mea cand ne-am apropiat avea o fetita de 1 ... (vezi toată discuția)
Reducere vizite minor meloddy meloddy Buna. Parintii am divortat cand copilul era foarte mic. Custodie comuna, domiciliul la mama. Acum copilul are 7 ani si merge la scoala. Are 2 vizite pe ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)