avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier cu victima

Buna ziua,

Un pieton a coborat pe partea carosabila prin loc nepermis ca sa ocoleasca o masina parcata pe trotuar.Un autovehicul cu remorca in timp ce dadea cu spatele il accidenteaza grav.Dupa 10 zile de coma pietonul moare.Daca la analizele pietonului s-a gasit alcool in sange este posibil sa fie considerat singurul vinovat, sau in astfel de cazuri de obicei este culpa comuna? Politistul a sfatuit familia sa nu faca plangere ca mortul e vinovat.Inca nu s-a eliberat anexa 2.
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 00:35, 15 Iulie 2014
Un autovehicul cand este manevrat inapoi trebuie pilotat daca soferul nu are vizibilitate. Ar trebui introdus in cauza si tras la raspundere si soferul care a incomodat circulatia pietonilor pe trotuar. Chiar daca pietonul a fost fortat de imprejurari sa coboare de pe trotuar acest fapt nu-l exonera de raspunderea ce-i revenea cu privire la o minima asigurare prealabila. Daca lucrurile stau asa atunci e vorba de o culpa comuna. Este bine ca in cauza sa se dispuna o expertiza prin care sa se lamureasca imprejurarile in care s-a produs accidentul.
Societatea de asigurare (RCA) nu este parte civilmente resopnsabila, asta insemnand sa raspunda solidar cu asiguratul. Sociatatea de asigurare este asigurator de raspundere civila, care face plata despagubirilor in numele asiguratului.
Un autovehicul cand este manevrat cu spatele, dintr-o parcare iar vizibilitatea este redusa sau inexistenta, exista obligatia de exista inca o persoana care sa indice ce si cand trebuie facuta manevra de iesire din parcare.
Din ce retin, cand efectiv si face parcare sau intrarea in aceasta, in Codul Rutier nu este mentionata nici o obligatie in sensul existentei unei persoane care sa indice manevrele sau timpul efectuarii acestora.
@3UGA - este aberant ce sustii. Citeste mai intai Art. 54 din OUG 195/2002 si din regulamentul pt aplicarea OUG 195/2002 la art 128 alin 2.
Qubik a scris:

Ar trebui introdus in cauza si tras la raspundere si soferul care a incomodat circulatia pietonilor pe trotuar.

Ce bine ar fi sa fie astfel insa din pacate legea nu se aplica in astfel de cazuri. De ce spun asta ? Pentru ca prin lege este specificat faptul ca in cazul parcarii pe trotuar, trebuie lasat minim un metru spatiu pentru libera circulatie a pietonilor. Este clar ca acest lucru nu a fost respectat in cazul de fata (cel putin asa deduc din sirul evenimentelor).
In Bucuresti cel putin, minim 90% dintre autovehicule sunt parcate pe trotuar, in mod neregulamentar. Nimeni nu aplica legea care este in vigoare si ar trebui respectata de toata lumea.

Alte discuții în legătură

Buna seara, am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra ... Gabriel19_82 Gabriel19_82 Buna seara, Am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra daca este posibil. In data de 12.08.2020 m-am deplasat la piata din orasul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna ( pieton pe trecere) Batrinu Ionut Batrinu Ionut Tatal meu a avut un accident de circulatie acum o luna de zile fiind lovit de o masina pe tercerea de pietoni. A coborat din microbuz ce era stationat dupa ... (vezi toată discuția)
Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)