avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Prima de concediu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Prima de concediu

Este adevarat ce se zvoneste cum ca se pot acorda din nou primele de vacanta? Daca da de cand si conform carui act normativ, sa facem si noi cerere:)Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:21, 4 August 2014
Sper sa nu fie asa, deoarece legea nu obliga la asa ceva.

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8 din 18 februarie 2009 privind acordarea tichetelor de vacanta, dupa modificarile aduse de Legea nr.94/2014:
Art. 1
(1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pentru recuperarea si intretinerea capacitatii de munca a personalului salarial, angajatorii care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca pot acorda, in conditiile legii, bonuri de valoare, denumite in continuare vouchere de vacanta.
...
(3) Voucherele de vacanta se acorda in limitele sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de stat sau, dupa caz, in bugetele locale, pentru unitatile din domeniul bugetar, si in limitele sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.
(4) Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de vouchere de vacanta reprezinta contravaloarea a 6 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal.

Texte de lege care lasa loc de "gratii edilului". :(
Am auzit ca anul acesta nu se vor acorda voucherele deoarece nu sunt bani.:((Inca o lege data degeaba. Ne agitam cu totii pentru nimic. Ca la noi la nimeni:(
Nu este vorba ca nu sunt bani, mai exista un text de lege care nu prevede acordarea primelor de vacanta in 2014. :D
Se pare ca cei care fac legi le uita pe cele in vigoare. Tipic romanesc. Arunci praf in ochii alegatorilor ca poate nu isi dau seama ca sunt pacaliti. A cata oare Doamne:worthy: La noi nu se acorda nici prime de vacanta .
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
Justitiarul711, utilizator
Nu toti sunt pacaliti...:)

Alte discuții în legătură

Vouchere de vacanta LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua. Va rog , daca poate cineva sa ma lamureasca , deoarece eu nu prea mai inteleg nimic . S-au aprobat , de catre Guvern , normele de aplicare a legii ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacan?ã bugetari remuspr remuspr Conform legii nr. 94 /2014 instituțiile publice , indiferent de modul de finanțare , pot acorda vouchere de vacanță , în limita sumelor ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanţă eduardvl eduardvl Buna ziua, Avem urmatoarea speta: Conform prevederilor OG 29/27.08.2013, la art. 5 alin. 2 se stipulează că: \\\\"[b]În bugetele pe anul 2014[/b] ale ... (vezi toată discuția)