avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contract de fidejusiune
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contract de fidejusiune

Buna ziua,

De curand mi-a fost aprobata o cerere de finantare pe SRL-D. Pe partea de contributie proprie am contractat un credit la CEC. La capitolul garantii exista scrisoarea de garantie de la stat (80%), echipamentele, ipoteca pe contul firmei si minunatul contract de fidejusiune.

Intreabarea mea este urmatoarea in cazul in care firma (doamne fereste) nu o sa mearga, in ce conditii banca isi va recupera banii. Isi va lua cei 80% de la stat, va vinde echipamentele si in cazul in care mai ramane ceva va lua de la mine ca actionar cu acel contract de fidejusiune sau care este sistemul?

Ma intereseaza pentru ca nu vreau ca in cazul in care nu merge firma sa fiu nevoit sa dau 10.000 de euro din buzunarul propriu. (10.000 este valoarea creditului).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 14:49, 15 Iulie 2014
depinde ce ati precizat in contract cu privire la discutiune si diviziune
Inca nu am precizat nimic pentru ca eu personal am fost luat prin surprindere de necesitatea acelui contract. Urmeaza sa il semnez azi la ora 16:30 dar nu reusesc sa inteleg de ce sunt nevoit eu ca persoana fizica sa raspund si nu societatea fiind SRL-D.
ca masura de protectie. Aveti grija ca in contractul de fidejusiune sa nu renuntati la cele doua beneficiii. Avand in vedere valoarea maricica n-ar strica sa fiti insotit de un avocat care sa va indrume.
Imi puteti da mai multe detalii ce pot urmarii? Acum nu mai am timp sa iau un avocat imi puteti da dumneavoastra mai multe detalii aici? Ce sa intreb si ce sa urmaresc?

Multumesc!
In principal sa nu existe o clauza prevazuta in contractul de fidejusiune prin care renuntati la beneficiile de discutiune sau diviziune . In rest nu va pot da amanunte fara a vedea actul in sine. Sincer va recomand sa incercati sa gasiti pe cineva, nu cred sa va coste atat de mult pentru 2 ore si nu merita sa platiti mult mai mult mai tarziu incercand sa contestati actele incheiate sau clauzele abuzive. Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire avalist CORINA CONSTANTIN CORINA CONSTANTIN Buna ziua!Am calitatea de fidejusor intr-un contract de imprumut contractat de un SRL.In contractul de credit, la cap. Garantii, apar eu cu o garantie ... (vezi toată discuția)
Fidejusiune CORINA CONSTANTIN CORINA CONSTANTIN Daca in contractul de fidejusiune, sub semnatura privata a fost inserata suma de 5.000 Lei, fiind o fidejusiune determinata si pe langa aceasta suma si alte ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie girant dan27gan dan27gan Buna ziua, Tatal meu este pensionar si are o poprire pe cont pentru ca acum 10 ani a girat un coleg care refuza sa-si achite creditele. Din ce am inteles ... (vezi toată discuția)