avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistare salariat cu avocat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistare salariat cu avocat

Buna ziua,
Avand in vedere faptul ca art. 251( 4 ) din Codul Muncii a fost modificat in sensul ca salariatul are dreptul sa fie asistat, la cererea sa, in timpul cercetarii disciplinare de un avocat, credeti ca prezenta unui avocat poate fi acceptata de angajator si in alte situatii ( de modificare CIM, negociere salariu, negociere atributii etc. ) sau aceasta asistenta este limitata doar in cayul cercetarii disciplinere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mmarianne , utilizator 13:17, 17 Iulie 2014
consider ca un avocat poate asista pe cineva oriunde considera acea persoana ca este necesar. Daca doriti sfaturi de specialitate inainte de semnarea contractului , nu va de ce nu ati putea merge cu avocatul. angajatorul nu are motive sa se opuna, chiar daca invoca motive de confidentialitate, deoarece relatia avocat-client este la randul ei confidentiala astfel ca avocatul nu va divulga acele informatii confidentiale din CIM
Dreptul la aparare prin aparator aclificat nu este limitat numai la cercetarea disciplinara.
Intr-o societate normala, asistarea de catre un avocat in situatiile mentionate de dvs ar fi fireasca si nu ar mira pe nimeni.

La noi mentalitatile inca nu s-au schimbat si - daca veti veni insotit de avocat - veti avea parte de reactii mai mult decat ciudate, ceea ce n u inseamna ca nu aveti acest drept. Dreptul la aparare este unul garantat de Constitutie si nu poate fi limitat printr-o lege de genul codului muncii.
Dreptul la aparare nu a fost limitat prin Codul Muncii , insa ca sa nu mai exista divergente pe aceasta tema s-a completat art.251 alin.4 C.mun.

Niciun angajator nu avea cum sa se opuna prezentei unui aparator la cercetarea disciplinara . Dreptul la aparare este un drept fundamental consfintit prin Constitutie.
Va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a fi asistat de catre un avocat in cursul cercetarii disciplinare codulmuncii codulmuncii Buna seara. Conform legii nr. 77/2014 pentru modificarea alin.(4) al art.251 din Codul Muncii, art cu pricina a fost modoficat si are urmatorul cuprins: ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara elagrosu elagrosu va rog sa-mi spuneti daca pot solicita sa fiu asista de avocat pe parcursul cercetarii disciplinare ? (vezi toată discuția)
Este permis sa te prezinti la o intalnire disciplinara cu un avocat? RoxanaCarmen RoxanaCarmen ..In conditiile in care se aduc acuze nefondate de tentativa de sustragere de documente, evident in scopul de a concedia pe motiv disciplinar? (vezi toată discuția)