Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de conservarea dreptului la regres.
Pe scurt, in urma cu ceva saptamani in timp ce ma aflam la padure, catelul unei cunostinte a reusit sa intre pe geam in autoturismul asigurat Casco unde a reusit sa produca pagube, rozand diverse elemente.
M-am prezentat cu polita casco la asigurator unde am deschis un dosar de dauna, reclamand cele produse de catre catelul respectivui.
Dosarul a fost deschis fara probleme si ulterior am fost contact de catre inspectorul societatii, el informandu-ma ca paguba este intr-adevar acoperita de catre polita, dar ca ei is rezerva dreptul de "conservarea dreptului la regres", urmand sa inteprinda la randul lor o actiune impotriva proprietarului animalului, mie sugerandu-mi-se sa depun o plangere impotriva respectivei persoane, pentru ca mai departe asiguratorul sa poate inteprinde cele necesare.
Problema consta in faptul ca proprietarul animalului imi este doar o cunostina indepartata, cunosuta mie doar dupa prenume, si cu care intalnidu-ma intamplator, intr-adevar am petrecut cateva clipe.
Am precizat ulterior aceste lucruri catre asigurator, care insista in continuare sa inaintez plangere la politie.
Problema nu este ca nu pot face asta, doar ca eventimentul s-a petrecut la ~50 de km de domiciliul meu, si ar trebui sa ajung la sectia de politie care deserveste acea localitate pentru a face o plangere formala, generala, impotriva lui "Ionel" pe care il cunosc doar din vedere...
Are vre-un rost aceasta actiune? Nu vad sicer cum "Ionel" ar putea fi identificat.
Am ce temei legal sa invoc catre asigurator pentru a evita un drum de 100 de km?
Daca asiguratorul va raspuns ca este risc asigurat (atac animale - nu vandalism) risc pe care puteati sa-l gasiti si dv. citind cu atentie conditiile de asigurare din polita pe care o aveti, inseamna ca veti fi despagubit.Faptul ca trebuie sa asigurati conservarea dreptului la regres, este tot o prevedere din conditiile de asigurare, va apartine si trebuie sa o respectati sub sanctiunea refuzului despagubirii.Faceti toate demersurile necesare pentru a demonstra veridicitatea evenimentului, asa cum este descris in declaratia pe care ati semnat-o la asigurator.
Faceti plangerea la postul de politie zonal, furnizand toate datele pe care le cunoasteti in legatura cu evenimentul, cauza, distrugerile si proprietarul cainelui.Asiguratorul are nevoie sa stie ca exista o plangere inregistrata si cazul este in cercetari, deci v-ati indeplinit obligatia de a conserva dreptul de regres.
Dosar dauna casco
mia_livia
Buna ziua.Am casco la [EDITAT] din august 2012 si nu am avut nici un accident/incident pana acum o saptamana cand vineri spre sambata noaptea o pisica ... (vezi toată discuția)