Buna ziua,
In luna ianuarie 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si a luat-o si pe fetita noastra in varsta de 3 ani fara a ma anunta.
In luna mai am hotarat sa divortam la notar (decizia ei) fiind deacord sa las fetita sa stea cu ea crezand ca e bine pentru copil.Din luna ianuarie inclusive luna mai mi-a dat voie sa-mi iau fetita la fiecare sfarsit de septamana sa stea cu mine. In tot acest timp fosta sotie avea mari proble cu bani ,cu platiile a inceptut sa-mi reproseze ca nu contribui cu nimic la cresterea ei ,adica de cate ori o luam la mine fetita vene cu ce era pe ea ,cand o duceam innapoi normal avea bagaj.
Dupa ce a inceput sa nu mai raspunda la telefon doar cand vroia ea si in vara anului 2013 a vorbit cu parintii mei sa lase fata la ei deoarece ea nu avea service si nici o locuinta.
In luna octombrie am hotarat sa o dau in judecata pentru a lua fetita la mine,ea intretimp s-a mutat la constanta.
Care sunt sansele sa castig?
Exista sansa ca tata sa castig domiciliu fetei ?
Nu cred ca ar fi o solutie sa ma mut acolo, dar voi face recurs. O ancheta sociala intr-un process de genu care se face la domiciliul unde este copilul se face in prezenta tuturo membrilor care au fost declarati ca locuiesc acolo sau e sufficient daca e doar mama fetei acasa?
Intreb asta pentru ca in momentul in care sa facut ancheta sociala fosta sotie a declarant ca fiica noastra se afla in parc cu concubinul acesteia.
Multumesc.
Ancheta psihosocială se face după cum vor muşchii celor de la Autoritatea Tutelară, nu ştiu dacă există o reglementare clară cu metodologia efectuării acestei anchete, spun asta fiindcă am fost martorul "scrierii" unei "anchete psihosociale", făcute la o adresă declarată de reclamant, unde îşi avea domiciliul tatăl acestuia, tată pe care reclamantul l-a cunoscut cu puţin timp în urmă şi cu care nu prea avea relaţii, cu atât mai puţin să locuiască acolo, "anchetă" care s-a desfăşurat în biroul funcţionarilor de la A.T., apoi în biroul avocatului reclamantului, cu reclamantul la telefon, iar la adresă a fost prezentă doar proprietara imobilului, fata nevestei tatălui reclamantului, care a şi declarat că reclamantul e un tată bun, fără a cunoaşte mama copilului, copilul, fără să-i fi văzut împreună pe tata cu copilul, pe tata cu copilul şi cu bunicul, bunic necunoscut de nepoata biologică, deci a fost o hârtie fără valoare, ca să fie la dosar.
Nu vă faceţi speranţe în anchetele astea, în plus, dacă la fond n-aţi contestat ancheta psihosocială de la dosar, în recurs nu puteţi merge cu cereri noi.
Buna ziua,
Dupa cum am presimtit nu am castigat eu domiciliul fetei.La noi nu se urmareste interesul copilului cum am precizat mai sus,pe langa asta am primit un program de vizitare de toata jena adica 2 weekend-uri pe luna( primul si ultimul) ,1 luna vara si in anii pari vacanta de iarana si ani pari sarbatorile Pascale . Spun ca acest program de vizitare este de toata jena deoarece mama se afla la 800 km de mine eu nu imi pot permite financiar sa respect acest program de vizitare . Mentionez faptul ca fosta sotie numai lucreaza !!!
Deci cum as putea contesta ?