avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minor

Buna ziua,
In luna ianuarie 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si a luat-o si pe fetita noastra in varsta de 3 ani fara a ma anunta.
In luna mai am hotarat sa divortam la notar (decizia ei) fiind deacord sa las fetita sa stea cu ea crezand ca e bine pentru copil.Din luna ianuarie inclusive luna mai mi-a dat voie sa-mi iau fetita la fiecare sfarsit de septamana sa stea cu mine. In tot acest timp fosta sotie avea mari proble cu bani ,cu platiile a inceptut sa-mi reproseze ca nu contribui cu nimic la cresterea ei ,adica de cate ori o luam la mine fetita vene cu ce era pe ea ,cand o duceam innapoi normal avea bagaj.
Dupa ce a inceput sa nu mai raspunda la telefon doar cand vroia ea si in vara anului 2013 a vorbit cu parintii mei sa lase fata la ei deoarece ea nu avea service si nici o locuinta.
In luna octombrie am hotarat sa o dau in judecata pentru a lua fetita la mine,ea intretimp s-a mutat la constanta.
Care sunt sansele sa castig?
Exista sansa ca tata sa castig domiciliu fetei ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:20, 2 Septembrie 2014
Asta inseamna ca mama nu va putea pleca vreodata cu fetita in concediu, nu cred ca veti obtine.
Poate ar fi sanse daca ii lasati si mamei 2 saptamani vara si una iarna.
Fetita si-a vazut bunica materna vara aceasta dupa 9 luni pentru ca am duso eu , fosta sotie nu isi permite nici macar o vizita la mama ei deci nu cred ca in urmatorii 2 ani va vrea sa plece undeva cu fetita.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este varsta minima pentru un copil sa poata fi intrebat de judecator cu cine vrea sa locuiasca.
Multumesc.
Nu va fi intrebata cu cine vrea sa locuiasca , din raspunsuri ( cu cine se joaca, cine sta mai mult cu ea, unde isi petrece timpul liber, cu ce jucarii se joaca- depinde si de varsta), judele isi da seama ( isi va forma o opinie) cu care din parinti ii va fi mai vbine.
Copilul va fi ascultat obligatoriu de la varsta de 10 ani, iar mai devreme daca e necesar, daca judele nu e lamurit din raportul autoritatii tutelare sau cand una din parti cere. Probabil ca nu mai devreme de 6 ani.

,,( cu cine se joaca, cine sta mai mult cu ea, unde isi petrece timpul liber, cu ce jucarii se joaca- depinde si de varsta), judele isi da seama ( isi va forma o opinie) cu care din parinti ii va fi mai vbine.
Copilul va fi ascultat obligatoriu de la varsta de 10 ani, iar mai devreme daca e necesar, daca judele nu e lamurit din raportul autoritatii tutelare sau cand una din parti cere. Probabil ca nu mai devreme de 6 ani.''
Pentru asta trebuie sa deschid alt proces,cum ar trebiu sa-i cer ce ati mentiona dvs. mai sus ca sa ma inteleaga ,adica sa nu spun eu prostii.

Alte discuții în legătură

Obligarea tatalui de a lua copilul de la gradinita alina.livia alina.livia Buna ziua. In martie avem prima infatisare pt stabilirea domiciliului minorei la mine(mama) si pensie alimentara. Am primit intampinarea facuta de avocatul ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Poate sa imi ia copilul? kitty2013 kitty2013 Buna ziua! Am o fetita de aproximativ 2 ani , concubinul meu (tatal acesteia) a recunoscut-o la nastere. M-am certat cu concubinul meu de nenumarate ori ... (vezi toată discuția)