Buna ziua,
In luna ianuarie 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si a luat-o si pe fetita noastra in varsta de 3 ani fara a ma anunta.
In luna mai am hotarat sa divortam la notar (decizia ei) fiind deacord sa las fetita sa stea cu ea crezand ca e bine pentru copil.Din luna ianuarie inclusive luna mai mi-a dat voie sa-mi iau fetita la fiecare sfarsit de septamana sa stea cu mine. In tot acest timp fosta sotie avea mari proble cu bani ,cu platiile a inceptut sa-mi reproseze ca nu contribui cu nimic la cresterea ei ,adica de cate ori o luam la mine fetita vene cu ce era pe ea ,cand o duceam innapoi normal avea bagaj.
Dupa ce a inceput sa nu mai raspunda la telefon doar cand vroia ea si in vara anului 2013 a vorbit cu parintii mei sa lase fata la ei deoarece ea nu avea service si nici o locuinta.
In luna octombrie am hotarat sa o dau in judecata pentru a lua fetita la mine,ea intretimp s-a mutat la constanta.
Care sunt sansele sa castig?
Exista sansa ca tata sa castig domiciliu fetei ?
Asta inseamna ca mama nu va putea pleca vreodata cu fetita in concediu, nu cred ca veti obtine.
Poate ar fi sanse daca ii lasati si mamei 2 saptamani vara si una iarna.
Fetita si-a vazut bunica materna vara aceasta dupa 9 luni pentru ca am duso eu , fosta sotie nu isi permite nici macar o vizita la mama ei deci nu cred ca in urmatorii 2 ani va vrea sa plece undeva cu fetita.
Nu va fi intrebata cu cine vrea sa locuiasca , din raspunsuri ( cu cine se joaca, cine sta mai mult cu ea, unde isi petrece timpul liber, cu ce jucarii se joaca- depinde si de varsta), judele isi da seama ( isi va forma o opinie) cu care din parinti ii va fi mai vbine.
Copilul va fi ascultat obligatoriu de la varsta de 10 ani, iar mai devreme daca e necesar, daca judele nu e lamurit din raportul autoritatii tutelare sau cand una din parti cere. Probabil ca nu mai devreme de 6 ani.
,,( cu cine se joaca, cine sta mai mult cu ea, unde isi petrece timpul liber, cu ce jucarii se joaca- depinde si de varsta), judele isi da seama ( isi va forma o opinie) cu care din parinti ii va fi mai vbine.
Copilul va fi ascultat obligatoriu de la varsta de 10 ani, iar mai devreme daca e necesar, daca judele nu e lamurit din raportul autoritatii tutelare sau cand una din parti cere. Probabil ca nu mai devreme de 6 ani.''
Pentru asta trebuie sa deschid alt proces,cum ar trebiu sa-i cer ce ati mentiona dvs. mai sus ca sa ma inteleaga ,adica sa nu spun eu prostii.